Ο μισθός της Χ. Γιωρκάτζη σε σχέση με τους ομόλογούς της

«Παχυλός», πλην όμως λιγότερο «παχυλός» από αρκετών άλλων ομολόγων της στην Ευρωζώνη, είναι ο μισθός της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg, η κ. Γιωρκάτζη αμείβεται με €181.972 τον χρόνο, ποσό που την κατατάσσει όγδοη από το τέλος στον

πίνακα με τους μισθούς των Κεντρικών Τραπεζιτών. Η κα Γιωρκάτζη αμείβεται περισσότερο από την ομόλογό της, της Ισπανίας, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Όσον αφορά στο πόσο αμείβεται ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, αυτό δεν βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά στην τέταρτη θέση μετά τους Διοικητές του Βελγίου, της Ιταλίας και της Γερμανίας. Το ποσό που εισπράττει, ανέρχεται περίπου στα €386.000.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει το Βέλγιο με €480.000 ετησίως, ενώ στη Γερμανία η αντίστοιχη θέση πληρώνει 425.000.

Ουραγός η Λιθουανία, στην οποία η αντίστοιχη θέση πληρώνει περί τις €80.000

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στα ποσά που παραθέτει το Bloomberg στον πίνακά του, δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα κάθε χώρας, όπως το κόστος ζωής, η οικονομική ανάπτυξη και το ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα