Το συμμετοχικό προϋπολογισμό στο Δήμο Αγίας Νάπας

Mετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσου για την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού στο Δήμο, ενόψει του γεγονότος ότι η αποπληρωμή των εγγυημένων δάνειων από την κυβέρνηση θα δημιουργήσει ρευστότητα η οποία θα επιστρέφεται στους δημότες με την μορφή έργων ανάπτυξης, τα οποία έργα θα επιλέγουν οι ίδιοι οι δημότες για ένταξή τους στον προϋπολογισμό, ο Δήμος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανακοινώνει δημόσια τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Δικαίωμα για υποβολή προτάσεων θα έχουν μόνο οι δημότες και οργανωμένα σύνολα

της Αγίας Νάπας. Δεύτερο, για κάθε πρόταση που θα υποβάλλεται ο μέγιστος προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι μέχρι 50,000 ευρώ. Κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι αναλυτική και εμπεριστατωμένη με ανάλυση του κόστους και του προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις που τηρούν τα κριτήρια θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο για να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να τις ιεραρχήσουν και να ψηφίσουν ποια πρόταση προτιμούν. Μετά όλα τα στοιχεία θα προωθηθούν στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη των τελικών αποφάσεων.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν γραπτώς και να βρίσκονται στο κιβώτιο προσφορών του Δήμου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και ώρα 2.00μ.μ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε την ευαρέσκειά του που η διαδικασία προχωρεί κανονικά και που οι δημότες θα έχουν ενεργή συμμετοχή στα προγραμματιζόμενα έργα ανάπτυξης αφού θα τους δίνεται με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα να προτείνουν στο αρχικό στάδιο και μετά να επιλέξουν το δικό τους έργο.

Είμαστε σίγουροι πρόσθεσε ότι οι δημότες θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα μας και θα υποβάλουν τις προτάσεις τους τις οποίες αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα