Τίτλοι τέλους για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Προσπάθειες οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ να παραμείνουν στον νέο φορέαΤο Υπ. Υγείας έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίεςΗ εντολή για την «κάθαρση» του ΚΕΕΛΠΝΟ πάρθηκε σε ανώτατο επίπεδο

Τίτλοι τέλους πέφτουν όπως όλα δείχνουν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σε σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δρομολογήσει ήδη τις σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα

με πληροφορίες της εφημερίδας, η πρόθεση των πολιτικών προϊσταμένων είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ να κλείσει και να αντικατασταθεί από έναν καινούριο φορέα, άμεσα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κενό. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί θα απορροφήσει όλες τις σημερινές υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δείτε επίσης: Το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία

Η εντολή για την «κάθαρση» του ΚΕΕΛΠΝΟ πάρθηκε σε ανώτατο επίπεδο μετά τη διαπίστωση σκανδάλων και διαφθοράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το «Έθνος», θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ να παραμείνουν στον νέο φορέα και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας. Όσο για τους αποσπασμένους θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι θα επιχειρηθεί να διατηρηθούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 και υπογράμμισε:

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αλλάξει και θα γίνει ένας Οργανισμός για τη προστασία της δημόσιας υγείας, μακριά από τα βαρίδια του παρελθόντος και τα σκάνδαλα. Αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό θα γίνει ένας φορέας – πρότυπο για τη δημόσια υγεία. Θα το σηματοδοτήσουμε και με αλλαγή ονόματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα