ΜΥΚΟΝΟΣ: Οργιο αυθαιρεσίας στο resort των αστέρων!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα λαμπερά πάρτι και η επόμενη μέραΜΥΚΟΝΟΣ: Οργιο αυθαιρεσίας στο resort των αστέρων!Τρίτη, Απρίλιος 11, 2017 - 15:25

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το όργιο οικοδομικής αυθαιρεσίας που επικρατεί στη Μύκονο. Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του «Cavo Tangoo» Πάρη Λιάκου για την αυθαίρετη ανέγερση νέας πτέρυγας εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, η Υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου «κατέβασε ρολά» και στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Santa Marina» της οικογένειας Παπαγεωργίου, στον Ορνό, για πολεοδομικές παραβάσεις!

Από τη
Νικολία Σιμονέτη

Μια καταγγελία οδήγησε τις Αρχές στο πολυτελές συγκρότημα που δεσπόζει στην περιοχή Ορνός του κοσμοπολίτικου νησιού. Από τον πρώτο έλεγχο διαπίστωσαν ότι η κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου είχε «ξηλωθεί» για να πάρουν τη θέση της οκτώ υπερπολυτελείς βίλες, με ιδιωτική πισίνα η καθεμία!

Στόχος των ιδιοκτητών φαίνεται ότι ήταν η δημιουργία πολυτελών κατοικιών, που θα προορίζονταν για εκλεκτούς VIP καλεσμένους, οι οποίοι θα μπορούσαν να διαθέσουν ποσά της τάξης των 20.000 ευρώ για τη διαμονή τους!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», οι πολεοδομικές Αρχές διαπίστωσαν πως η ιδιοκτησία είχε οικοδομήσει οκτώ βίλες χωρίς τα σχετικά έγγραφα και άδειες.

Σε στάδιο εργασιών

«Σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας SANTA MARINA Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Ηλία Παπαγεωργίου Α.Ε. διαπιστώθηκαν να εκτελούνται κατασκευές κτιρίων και οκτώ πισινών. Οι επτά πισίνες είχαν σκυροδετηθεί και η όγδοη και στην πιο μεγάλη είχε τοποθετηθεί περιμετρικά ξυλότυποι και οπλισμός σιδήρων καθώς και μηχανολογικές εγκαταστάσεις (σωληνώσεις πυθμένα).

Τα κτίρια είναι σε στάδιο εργασιών επιχρισμάτων και τοποθέτησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ηλεκτρολογική, υδραυλική εγκατάσταση και τοποθέτηση κλιματιστικών οροφής), χωρίς τοποθέτηση δαπέδων και χωρίς τοποθέτηση κουφωμάτων (εσωτερικών και εξωτερικών). Στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχε κατασκευή τοιχίων από σκυρόδεμα, με επένδυση από πέτρα και γενικές διαμορφώσεις» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Eπειτα από αυτές τις διαπιστώσεις, η Υπηρεσία Δόμησης καλεί τους ιδιοκτήτες να διακόψουν τις εργασίες στο ακίνητο. Μάλιστα, ζητεί «να προσκομιστούν οι σχετικές άδειες και σχετικά σχέδια εντός δεκαπέντε ημερών, διαφορετικά η υπηρεσία θα προβεί στις διατάξεις περί αυθαίρετων κατασκευών», ενώ ξεκαθαρίζει ότι η συνέχιση των εργασιών θα δοθεί μόνο έπειτα από έγκριση των αρμοδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγή από την Υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου τόνισε στην «Espresso» ότι θα ελεγχθούν μια προς μια οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες και σε άλλες βίλες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

«Η υπόθεση του “Cavo Tagoo” και αυτή του “Santa Marina” είναι μόνο η αρχή» αναφέρει η ίδια πηγή.

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο Mr «Cavo Tagoo» Πάρης Λιάκος, ο οποίος κατηγορείται ότι έχτιζε ένα δεύτερο ξενοδοχείο μέσα στην υπάρχουσα κατασκευή του ξενοδοχείου των διασήμων, με άδεια που αφορούσε... αλλαγή κουφωμάτων και ελαιοχρωματισμούς!

Μετά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 20 Απριλίου, η Υπηρεσία Δόμησης εξασφάλισε εισαγγελική εντολή για να επιβάλει διακοπή εργασιών, προκειμένου να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα και αυτοψία των χωρών του ξενοδοχείου και να διαπιστωθεί το μέγεθος των παρανομιών.

Τα λαμπερά πάρτι και η επόμενη μέρα

Ηταν καλοκαίρι του 1979 όταν ο εφοπλιστής Ηλίας Παπαγεωργίου έφτασε από τη Σύρο στο λιμάνι του Ορνού µε το σκάφος του και αποφάσισε ότι θέλει να είναι η Μύκονος ο τόπος στον οποίο θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του. Την ίδια χρονιά αγόρασε σπίτι στον Ορνό και στη συνέχεια κατασκεύασε κάποιες βίλες. Καιρό μετά ήρθε η κατασκευή του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων του νησιού.

Το φημισμένο πια «Santa Marina A Luxury Collection Hotel» διέθετε τους ομορφότερους εξωτερικούς χώρους, οργανωμένη μαρίνα για τα σκάφη των ισχυρών φίλων του αλλά και ελικοδρόμιο. Εως το 2012, οπότε έφυγε από τη ζωή, ο Ηλίας Παπαγεωργίου έμεινε στη συνείδηση των κατοίκων του νησιού ως ο «καραβοκύρης που έφερε το Χόλιγουντ», αφού στα θρυλικά πάρτι που οργάνωνε κάθε χρόνο στη Μύκονο έδιναν το «παρών» ηθοποιοί, τραγουδιστές και εφοπλιστές, ενώ στο ξενοδοχείο του φιλοξενήθηκαν αστέρες, όπως ο Χάρισον Φορντ, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και η πριγκίπισσα Λάλα του Μαρόκου.

Οι διάσημοι καλεσμένοι

Μετά τον θάνατο του εφοπλιστή τα ηνία των επιχειρήσεων ανέλαβε η μοναχοκόρη του Χριστιάνα Παπαγεωργίου. Από τα 12 της χρόνια ήταν εσώκλειστη σε σχολείο στην Αγγλία, σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνιολογία σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου και, μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκίνησε να ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις με πρωτοβουλία του πατέρα της, ο οποίος υπήρξε και μέντοράς της.

«Θαύμαζα τον πατέρα μου, διότι ήταν ένας πραγματικά πολυτάλαντος άνθρωπος. Ηρθε στη Μύκονο πριν από αρκετά χρόνια για διακοπές και θέλησε να φτιάξει το πρώτο πολυτελές κατάλυμα του νησιού. Λίγα χρόνια αργότερα όλη η παγκόσμια αφρόκρεμα έμενε εδώ, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έως τον Χάρισον Φορντ και τον Ολιβερ Στόουν» έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν.

Santa MarinaΜύκονοςΗλίας ΠαπαγεωργίουCavo TangooΠάρης ΛιάκοςΧριστιάνα ΠαπαγεωργίουΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Αναζητήσεις
santa marina mykonos ιδιοκτητης, ηλιας παπαγεωργιου εφοπλιστης
Τυχαία Θέματα