Το πιο γρήγορο πολυτελές σεντάν στον κόσμο

H Porsche Panamera κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου πολυτελούς σεντάν στον κόσμο. Αυτό απέδειξε και επίσημα στην απαιτητική πίστα του Nurburgring στη Γερμανία.

Το μοντέλο, στην εργοστασιακή του μορφή, χωρίς βελτιώσεις, με όλο τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας στο εσωτερικό και ελαστικά δρόμου, μπήκε στην απαιτητική πίστα των 21 χιλιομέτρων και απέδειξε πόσο γρήγορο είναι. Με 550 ίππους και 770 Nm ροπής που διαθέτει η έκδοση Turbo

με τον V8 κινητήρα, κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο του Nurburgring σε 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Αυτός ο χρόνος το καθιστά γρηγορότερο από τα Lexus LF-A, Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera και την Porsche 991 Turbo (997) και σε εντελώς άλλη κατηγορία σε σχέση με τα άλλα πολυτελή 4θυρα μοντέλα. Το δεύτερο πιο γρήγορο 4θυρο μοντέλο παραγωγής στην ίδια πίστα είναι η BMW M5 με χρόνο 7 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

Η Panamera μόλις πρόσφατα έκανε την πρώτη της παρουσία και στην Κύπρο και βρίσκεται ήδη στη δεύτερή της γενιά. Με νέα εμφάνιση, δυναμικό χαρακτήρα, ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό και πιο δυνατούς κινητήρες, η δεύτερη γενιά του Gran Turismo θέτει και πάλι τα στάνταρ στην κατηγορία των υπερπολυτελών sedan επιδόσεων.

Με σαφές επιρροές από την 911, διαθέτει μια πιο σύγχρονη εμφάνιση με χαμηλότερο μπροστά μέρος. Το καπό, το κάλυμμα του χώρου αποσκευών και τα φτερά είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει η κλασική γραμμή της οροφής Porsche flyline, που κοσμεί όλα τα κουπέ της μάρκας. Οι φουσκωμένοι θόλοι φιλοξενούν τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου, οι οποίοι είναι 19-ιντσών για τις 4S και 4S Diesel, 20-ιντσών στην Turbo και προαιρετικά υπάρχουν και 21-ιντσών.

Η μακρά λίστα με τα ηλεκτρονικά συστήματα περιλαμβάνει μέχρι και υποβοήθηση στην οδήγηση κατά τη νύχτα! Μία θερμική κάμερα ανιχνεύει στο απόλυτο σκοτάδι ανθρώπους και μεγάλα ζώα και εμφανίζει σχετική προειδοποίηση στον πίνακα οργάνων.

Τρεις εκδόσεις κινητήρων είναι διαθέσιμες με την παρουσίαση της νέας Panamera. Η 4S με τον 2.9 V6 biturbo κινητήρα που αποδίδει 440 ίππους (0-100 σε 4,2 sec), η 4S diesel με 4λιτρο V8 κινητήρα ισχύος 422 ίππων (0-100 σε 4,3 sec) και η Turbo με 4.0 V8 biturbo 550 ίππων (3,6 sec για το σπριντ 0-100). Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν τόσο με τη μόνιμη τετρακίνηση όσο και με το 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

Keywords
Τυχαία Θέματα