Το Ενωτικό πάει στο Ανώτατο

Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα αναφέρει τελικά την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφορικά με τον καθορισμό επετείων κατά τις οποίες θα εκδίδονται φυλλάδια ή θα γίνονται αναφορές στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα κάνει αναφορά σε ενδεχόμενο ύπαρξης αντισυνταγματικών θεμάτων, ως προς την εμπλοκή της μιας εξουσίας στην άλλη, και για τον λόγο αυτόν ο Πρόεδρος αποφάσισε να αναφέρει την εν λόγω

πρόταση νόμου.

Ωστόσο, ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Κυβέρνηση σε περίπτωση που το Ανώτατο κρίνει όντως αντισυνταγματική την πρόταση νόμου, ο κ. Παπαδόπουλος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα από το Ανώτατο και μετά να κινηθούμε.

Πληροφορίες του «Σίγμα» και του πολιτικού συντάκτη Χρίστου Χαραλάμπους αναφέρουν ότι, σε τέτοια περίπτωση, η Κυβέρνηση θα ετοιμάσει και θα καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί από την Εκτελεστική Εξουσία η οποία είναι και αρμόδια για να μεταφέρει εξουσίες και να μην προκύψουν ζητήματα συνταγματικότητας.

ΔΗΚΟ «Υπεκφυγή ευθύνης»
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, το ΔΗΚΟ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για «εμφανέστατη υπεκφυγή ευθύνης», τονίζοντας πως, αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί λανθασμένη την ψήφιση του νόμου από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και θέλει «να διορθωθεί το λάθος», θα πρέπει να αναπέμψει τον νόμο στη Βουλή, για να ληφθεί μια καθαρή απόφαση έναντί του και όχι να κρύβεται πίσω από νομικές αποφάσεις.

«Η ψήφιση αυτού του νόμου ήταν το αποτέλεσμα συμμόρφωσης των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στις εντολές του κατοχικού ηγέτη και οδήγησε στην περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης της τουρκικής πλευράς. Για να αναιρεθεί αυτό το γεγονός, πρέπει ο νόμος να απορριφθεί από τη Βουλή», αναφέρει ανακοίνωση, τονίζοντας πως τα επικοινωνιακά παιγνίδια με την αξιοπρέπεια του λαού και των θεσμών δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα