Δόξα τω Θεώ, είδαν αδιέξοδο

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ : Το υπό την προεδρία του 7ου ΠτΔ κ. Αναστασιάδη Εθνικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες, είδε κι ομολόγησε το αδιέξοδο. Ότι: Οι συνομιλίες με τον κ. Ακιντζί για «λύση», αντίθετα από τις μέχρι πρότινος προσδοκίες όσων εναπέθεσαν στον Ακιντζί τις ελπίδες τους, δεν παράγουν πλέον… ελπίδες. Ότι: Όσα μέχρι τώρα προσέφεραν στον Ακιντζί, δεν απέδωσαν το αναμενόμενο… αντίδωρο. Ότι: Οι μέχρι πρότινος προσευχές και ικεσίες τους περί υλοποιήσεως της «θετικής ρητορικής του Ερντογάν», που οι ίδιοι διατείνονταν ότι είχαν εντοπίσει, δεν εισακούσθηκαν από τον… πολυχρονεμένο.

Ο Ι ΙΔΙΟΙ

πλέον ομολογούν το αδιέξοδο. Ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης και οι παραστάτες της πολιτικής του στις λεγόμενες «διακοινοτικές» συνομιλίες, στα δείπνα, στα Μον Πελεράν, στις Γενεύες: Οι κ.κ. Αβέρωφ του ΔηΣυ και Άντρος του ΑΚΕΛ.

- Ο ΠΡΩΤΟΣ ανακοίνωσε ότι… αναζητεί «νηφαλιότητα, σύνεση και αντικειμενική ανάλυση».

- Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ δήλωσε ότι «είναι προφανές πως οδηγούμαστε σε μιαν πορεία η οποία φαίνεται αδιέξοδη» και… αναζητεί, είπε επίσης, «ενδελεχή και πολύ επισταμένη μελέτη».

- ΠΡΑΓΜΑ που σημαίνει, εμμέσως πλην σαφώς, άλλη μια ομολογία: Ότι, μέχρι χθες, δεν είχαν! Και, επιτέλους, την… αναζητούν!

Α Υ Τ Α ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ μια πάρα πολύ σπουδαία εξέλιξη. Διότι πρόκειται περί των συγκεκριμένων επιφανών πολιτικών ανδρών, ΠτΔ και ηγετών των δύο «μεγαλύτερων» κομμάτων. Οι οποίοι, έως πρόσφατα, όποτε άνοιγαν δημοσίως το στόμα τους, η κάθε δεύτερη κουβέντα τους ήταν ότι «εμείς δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία»!

- Οι αλαζονικότεροι παντογνώστες.
- Ξερόλες στην καθομιλουμένη.
- Τώρα δηλώνουν επισήμως ότι αναζητούν «αντικειμενική ανάλυση, ενδελεχή και πολύ επισταμένη μελέτη».
- Έχουν, όμως, άραγε, τα κότσια, την τόλμη, την ανδρεία και την εντιμότητα, να την… υποστούν;

Δ Ι Ο Τ Ι ΜΙΑ «νηφάλια, συνετή, αντικειμενική ανάλυση, ενδελεχής και επισταμένη μελέτη», αναγκαστικά και αναπόφευκτα οφείλει να εξετάσει, να εξιχνιάσει και να διαγνώσει το πρώτιστο:

- Πώς άραγε η υλοποιούμενη τόσα χρόνια πολιτική των ΠτΔ-ΔηΣυ-ΑΚΕΛ παρήγαγε το διαπιστωθέν αδιέξοδο; Διότι, κατ’ επέκταση και των όσων απεφάνθη ρητορικώς χθες ο ίδιος ο κ. Αβέρωφ, «η πορεία του Κυπριακού δεν εξαρτάται μόνο» από τους Ακιντζί και Ερντογάν, «δεν παίζουν μόνοι τους, αλλά, δυστυχώς, παίζουν» και με τους κ.κ. Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Άντρο…

Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ι Κ Η , νηφάλια, συνετή, ενδελεχή κι επισταμένη μελέτη, ανάλυση και διάγνωση, ισχύουσα αειθαλώς κι επαληθευόμενη ανά τους αιώνας, ξυνέγραψε επακριβώς και για την περίπτωση των κ.κ. Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Άντρου, στο Α-140 της Ξυγγραφής του ο αρχαίος μας Θουκυδίδης:

- ΕΑΝ υποχωρήσετε στις απαιτήσεις των Τούρκων και οι Τριάκοντα του ΔηΣυ &ΑΚΕΛ βουλευτές και βουλευτίνες σας ψηφίσετε 7η Απριλίου 2017 στη Βουλή σας τον Νόμο Ακιντζί, ευθύς αμέσως οι Τούρκοι θα προβάλουν τις μείζονες απαιτήσεις τους, έχοντας πάσαν τη βεβαιότητα ότι από φόβο θα τις υπακούσετε: «Και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες» («Ειρήσθω» 22 Φεβρ. 2017: Σαράντα τέσσερεις μέρες πριν από την Ολομέλεια της ντροπής).

Β Ε Β Α Ι Ω Σ ΚΑΙ το τωρινό αδιέξοδο ήταν… ανέκαθεν προβλέψιμο. Απότοκο μιας πολιτικής, της απ’ το 1977 προθυμίας για διζωνική συνθηκολόγηση με τους Τούρκους Κατακτητές, η οποία αντιστρατεύεται τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού. Τα εκάστοτε προϊόντα της οποίας αυξάνουν το προ 13ετίας ποσοστό 76% των… Απορριπτικών. Η πλειοψηφία, η οποία όμως, δεν ευτύχησε εισέτι να έχει έναν ικανό ηγέτη μιας άλλης, ανατρεπτικής των 43χρονων αδιεξόδων, πολιτικής…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θα τολμήσουν άραγε να προσέλθουν απόψε 19:30 στη διάλεξη του Πέτρου Παπαπολυβίου για τις βρετανικές απώλειες κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. εκείνοι οι «ιστορικοί ερευνητές» που διατείνονταν - με τις ευλογίες του ΑΚΕΛ και τους διορισμούς στο προεδρικό Αναστασιάδη - ότι τα… θύματα της Ε.Ο.Κ.Α. ήσαν περισσότεροι Κύπριοι παρά Εγγλέζοι;

Keywords
Τυχαία Θέματα