Στηρίζουν τις κυπριακές start-ups

CIPA KAI ΙΠΕ
Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) στηρίζουν τις κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) παρέχοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο δημοφιλές φόρουμ Web Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Νοεμβρίου 2017, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου, πρόκειται για το μεγαλύτερο φόρουμ τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με

τη συμμετοχή εκατοντάδων νεοφυών επιχειρήσεων απ' όλον τον κόσμο.

Παρουσιάσεις
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από επικεφαλής πετυχημένων επιχειρήσεων και να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς επενδυτές. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι δύο οργανισμοί ευελπιστούν να προσφέρουν την κατάλληλη ώθηση σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση και διεθνή δικτύωση, βοηθώντας τις να προβληθούν σε διεθνές επίπεδο.

Pitching competition
Για την επιλογή των νεοφυών επιχειρήσεων, των οποίων τη συμμετοχή στο Web Summit 2017 θα στηρίξουν οι CIPA και ΙΠΕ, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός (pitching competition) μεταξύ των start-ups που θα επιδείξουν σχετικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν {κατηγορίες Alpha (2) και Beta (1)}, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους μέσα από ξεχωριστό περίπτερο (booth), στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.f6s.com/pitch4websummit/apply μέχρι τις 15 Μαΐου 2017. Η τελική επιλογή των start-ups θα πραγματοποιηθεί εντός Ιουνίου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα