Το ΕΛΚ καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα

Ισχυρό ψήφισμα, με το οποίο καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, εξέδωσε χθες το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του στη Μάλτα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενέκρινε ειδικό ψήφισμα, με το οποίο καλεί την τ/κ κοινότητα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στο ψήφισμα το ΕΛΚ εκφράζει υποστήριξη στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού και καλεί την Τουρκία να διευκολύνει τη διαδικασία και να

βοηθήσει στη διατήρηση της δυναμικής της διαδικασίας.

Το ψήφισμα καλεί, παράλληλα, την Άγκυρα να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από το νησί και επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη εγγύηση ασφάλειας για όλη την επανενωμένη Κύπρο, είναι η ίδια η ιδιότητα μέλους στην Ε.Ε.

Το ψήφισμα υποστηρίζει, επίσης τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου για την εξόρυξη και εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα προσφωνήσει στη Βαλέτα της Μάλτας τη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ε.Ε., που προέρχονται από το ΕΛΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα