Υπάρχει μομέντουμ και ευκαιρία αξιοποίησης

ΟΜΟΝΟΙΑ
Με τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή η δυναμική γίνεται ακόμη πιο έντονη

Με το θέμα του προπονητή να έχει τελειώσει, η προσοχή όλων στην Ομόνοια στρέφεται στο σημαντικό παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον Απόλλωνα. Μοναδικός στόχος των «πρασίνων» θα είναι η νίκη, ώστε να διατηρηθούν σε τροχιά Ευρώπης. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα και γενικώς υπάρχει θετική σκέψη και ψυχολογία, μετά την απόφαση για πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου και αυτό ακριβώς θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί η Ομόνοια στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Από τη στιγμή που η ομάδα

του Άκη Ιωακείμ δεν θα έχει τη στήριξη του κόσμου της στο κεκλεισμένων των θυρών ΓΣΠ, θα χρειαστεί να «πατήσει» πάνω στο θετικό μομέντουμ των τελευταίων ημερών και να σπάσει το «ρόδι» απέναντι στον Απόλλωνα, από τον οποίο φέτος μετρά δύο ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Υπό το βλέμμα του νέου τους τεχνικού (έστω και αν θα αναλάβει την ομάδα από τον Ιούνιο), υπάρχει και το κίνητρο των αποδείξεων.

Αυξημένες επιλογές
Το θετικό μομέντουμ για την Ομόνοια ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι η προετοιμασία κυλά χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα και ενώ επιστρέφουν και σημαντικές μονάδες. Πρώτη και καλύτερη επιστροφή θεωρείται αυτή του Κάρι Άρνασον. Ο διεθνής Ισλανδός κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και μάλιστα έχει προλάβει να αγωνιστεί βασικός την περασμένη Παρασκευή στη νίκη της Εθνικής της χώρας του επί του Κοσόβου, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Στο προχθεσινό φιλικό με την Ιρλανδία δεν αγωνίστηκε και συνεπώς επιστρέφει φρέσκος, διεκδικώντας θέση στο αρχικό σχήμα πλάι στον Βύντρα. Επιπλέον, σημαντική κρίνεται και η επιστροφή του Κωνσταντινίδη, ο οποίος μετά από αρκετό καιρό δηλώνει ετοιμοπόλεμος, αλλά και η επιστροφή του Φλορέσκου, ο οποίος εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του. Ακόμη πιο έτοιμος θα είναι και ο Κατελάρης, ο οποίος είχε περάσει τραυματισμό, πριν από τους αγώνες με την Εθνική Κύπρου.

Υπό αυτά τα δεδομένα μετριάζεται κάπως η πολύ σημαντική απουσία του τιμωρημένου Μαργκάσα για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Απόλλωνα. Τη θέση του Πορτογάλου με κυπριακή υπηκοότητα θα πάρει λογικά ο Κατελάρης που προσθέτει γερά πνευμόνια, δύναμη και ύψος. Γενικά, η Ομόνοια και με την επιστροφή Άρνασον δυναμώνει στον αέρα, σε έναν τομέα που είχε θέματα σε πολλά παιχνίδια.

Τεχνικός διευθυντής
Το επόμενο «ζεστό» θέμα του προγραμματικού πλάνου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος της ερχόμενης σεζόν, αφορά στον νέο τεχνικό διευθυντή. Το όλο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

Εξετάζονται κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν προταθεί, αλλά τη δεδομένη στιγμή φαίνεται να προκρίνεται το όνομα του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών της Ομόνοιας, του Δανού Γέσπερ Φρέντμπεργκ.

Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμοδιότητες που θα έχει ο εκλεκτός δεν θα είναι οι ίδιες με εκείνες του Νταμπίζα. Θα έχει, βεβαίως, στενή συνεργασία με τον Πάμπο Χριστοδούλου, σε θέματα προγραμματισμού και γενικής οργάνωσης της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα