Τι κάνουν δύο Κύπριοι στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού;

Τι κάνουν δυο Κύπριοι στην μέση του Ατλαντικού Ωκεανού; Η απάντηση είναι απλή: Erasmus+.

Η Γαβριέλα Μιχαήλ και ο Νικόλας Αθηνής, εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα της Ε.Ε και βρέθηκαν στα νησιά Αζόρες για οκτώ ημέρες όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας τους διαμεσολαβητές". Βρέθηκαν ανάμεσα σε νέους από άλλα εννέα νησιά της Ευρώπης και δηλώνουν ευτυχισμένοι για την εμπειρία ζωής που απέκτησαν.

Οι δύο νέοι για να φτάσουν στον προορισμό τους από το μικρό νησί μας, χρειάστηκε να αλλάξουν 5 διαφορετικές πτήσεις.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, περιλάμβανε

δραστηριότητες σε όλο το νησί, διαδραστικά παιχνίδια, πεζοπορία, ανταλλαγές καλών πρακτικών, καθώς και συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Αποκορύφωμα δε τις εμπειρία των δύο νέων, ήταν η επίσκεψη τους στον κρατήρα του ηφαιστείου “Algar Do Carvao” του μοναδικού ηφαιστείου στον κόσμο που η είσοδός του, είναι προσβάσιμη στο κέντρο του.

Είχαν επίσης την μοναδική ευκαιρία να μεταδώσουν μέρος των γνώσεων τους στο τοπικό σχολείο, αφού μετά από προετοιμασία 2 ημερών, σύσσωμη η ομάδα των νέων από τις 9 διαφορετικές χώρες, και με την βοήθεια των ντόπιων για μετάφραση, πραγματοποίησε μια σειρά από 40λεπτα εργαστήρια στα παιδιά.

Τόσο η Γαβριέλλα όσο και ο Νικόλας ζουν την ζωή τους με το εξής μότο: «Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τον κόσμο. Απλά να τον αφήσουμε λίγο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκαμε»

Erasmus +: Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρέχει από το 2014 και προωθεί την κινητικότητα ατόμων από όλους τους τομείς προς όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για σκοπούς Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Εθελοντισμού και ανταλλαγής νέων. Το πρόγραμμα αυτό έβαλε κάτω από την ομπρέλα του τα προηγούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα Youth In Action, Jean Monet, Erasmus, EVS κ.α και απλοποίησε την διαδικασία αίτησης και συμμετοχής.

Για να μάθετε πως μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε o Νικόλας, είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει. Στείλτε του email στο [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα