Τι απαντά το τσίρκο στη Λεμεσό για την άδεια λειτουργίας του

Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που ήθελαν τσίρκο στη Λεμεσό να λειτουργεί χωρίς σχετική άδεια, ο ιδιοκτήτης του με ανακοίνωση ξεκαθαρίζει τη θέση του.

Τσίρκο στη Λεμεσό «κίνδυνος – θάνατος» για πολίτες;

Διαβάστε αυτούσια την απάντηση του ιδιοκτήτη του τσίρκου:

Αποτάθηκα στο Δήμο Αγίου Αθανασίου για την έκδοση άδειας λειτουργίας του τσίρκο Monte Carlo. Είμαι ο ίδιος ιδιώτης που έφερε και το Bellucci circus και για το οποίο μου έδωσαν άδεια λειτουργίας χωρίς κανένα πρόβλημα στις 27/10/2015 με κόστος €5000 την οποία τη πήρα γραπτώς, και έπειτα

για 2η φορά τον Ιούνιο το 2016 με κόστος €4000. Σημειώστε πως την 2η φορά μου ζήτησαν να πληρώσω την άδεια αλλά ούτε μου την έδωσαν γραπτώς ούτε τίποτα, απλά μου είπαν έλα και πλήρωσε €4000 για την άδεια που μέχρι και σήμερα δεν την έχω πάρει γραπτώς.

Είχα στείλει την επιστολή για αίτηση για την άδεια λειτουργίας για το MONTE CARLO CIRCUS στο Δήμο Αγίου Αθανασίου 3/11/17 και 6/11/17 υποβλήθηκε και γραπτώς επίσημα στις αιτήσεις του Δημαρχείου το οποίο είχε δημοτικό συμβούλιο στις 13/11/17, το οποίο μου το ανάφερε ο Δήμαρχος και μου είχε πει ότι θα το έβαζε στο συμβούλιο στις 13/11/17 για εξέταση, μαζί με την άδεια της Στατικής μελέτης από τον Πολιτικό Μηχανικό και την άδεια της Ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας που είχα ήδη στα χέρια μου, και τις παράλαβε ο Πολιτικός Μηχανικός του Δημαρχείου κος. ΣΑΒΒΑΣ.

Έπειτα ενημέρωσα την κα. ΒΕΡΑ (Πολιτικός Μηχανικός) που εργάζεται στον Αρχιτεκτονικό τομέα του Δημαρχείου για να ειδοποιήσει και την Πυροσβεστική υπηρεσία να έρθει να ελέγξει, γιατί για να βγουν οι άδειες πρέπει να στηθεί πρώτα το τσίρκο και να το ελέγξει η Πυροσβεστική, πράγμα το οποίο δεν έκανε η κα. ΒΕΡΑ και δεν ειδοποίησε καμία υπηρεσία απλά έκαναν Δημοτικό συμβούλιο και μου απέρριψαν την αίτηση μου χωρίς καν να ελέγξουν, καθότι πληρούσα όλα τα απαιτούμενα κριτήρια που απαιτούνται για να βγει η άδεια λειτουργίας του τσίρκο και καθότι το ίδιο τσίρκο ελέγχθηκε πριν από 1 μήνα από τον Δήμο Πάφου και εγκρίθηκε κατάλληλο για την λειτουργία του και για την ασφάλεια των πολιτών. Δεν μπορεί ένα Δημαρχείο να στερεί τα θεάματα από την ψυχαγωγία του πολίτη γιατί 5 πολίτες κάνουν παράπονο για τον οποιοδήποτε λόγο, χωρίς να έρθει να ελέγξει πρώτα αν είναι αληθής οι πληροφορίες.

Εγώ τους προκάλεσα να έρθουν να το ελέγξουν είτε για ηχορύπανση είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και δεν ήρθαν, ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε έστειλαν και κάποιον αρμόδιο. Να σημειωθεί ότι το ίδιο θέμα με την ηχορύπανση και τους γείτονες είχαμε στο Bellucci circus όταν βρισκόταν στην Λευκωσία ΑΛΛΑ ο Δήμαρχος της Λευκωσίας κο. ΣΑΒΒΙΔΗΣ πήρε τους Δημοτικούς Συμβούλους και την αστυνομία και ήρθαν εν ώρα λειτουργίας του τσίρκο να ακούσουν και να δουν αν είχε την παραμικρή ενόχληση.

Και εφόσον είδαν πως ήταν απλά συκοφαντίες μου έδωσαν αμέσως την άδεια λειτουργίας. Ποια είναι η θέση του Δημαρχείου τελικά όταν προβαίνει σε αποφάσεις χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο;

Keywords
Τυχαία Θέματα