Οι μεγάλοι απόντες του Μουντιάλ 2018

Θα λείπουν και θα μας λείψουν. Δείτε δεκαοκτώ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα απουσιάσουν από το Μουντιάλ 2018, καθώς οι εθνικές τους ομάδες δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ιστορία γράφουν οι παρόντες, αλλά με την απουσία τους "λάμπουν" μερικές φορές και οι απόντες. Μερικοί θα μας λείψουν από τα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Δεν είναι

μόνον ο Μπουφόν, ο Ρόμπεν και ο Μπέιλ. Το Sport24.gr συγκέντρωσε μια 18άδα ποδοσφαιριστών που θα λείψει από την προσεχή τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.ανακοινώνοντας ότι στο "San Siro" ήταν η τελευταία του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας.

ΤΖΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ (ΙΤΑΛΙΑ)

Ήλπιζε το τέλος της καριέρας του σε εθνικό επίπεδο να ήταν διαφορετικό. Η "σκουάντρα ατζούρα" αποκλείστηκε από τη Σουηδία και ο "Τζίτζι" δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

"Έχουμε υπερηφάνεια, δύναμη και θα σηκωθούμε όπως κάνουμε πάντα. Αποχωρώ απ' την εθνική ομάδα, αλλά αφήνω τη θέση στον σπουδαίο Τζίτζιο Ντοναρούμα και τον Ματία Περίν, που είναι ικανότατοι. Μία αγκαλιά σε όλους, ειδικά σ' αυτούς που μοιράστηκα το υπέροχο ταξίδι. Το τελευταίο παιχνίδι μου ήταν θέμα χρόνου. Τα δάκρυα δεν είναι για εμένα. Είναι για τον αποκλεισμό της Ιταλίας απ' το Μουντιάλ", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ (ΧΙΛΗ)

Κατέκτησε δύο Copa America (το 2015 και το Centenario το 2016), έφθασε στον τελικό του Confederations Cup το 2017, αλλά δεν είναι θα είναι στα ίδια γήπεδα (Ρωσία) το καλοκαίρι του 2018.

Σε ηλικία 34 ετών, μάλλον έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, μπορεί να μη συνεχίζει να φορά τη φανέλα της εθνικής Χιλής.

Τα αποδυτήρια της "ρόχα" τον έχουν απομονώσει μετά την ανάρτηση της συζύγου του στο Instagram που έριχνε "καρφιά" σε συμπαίκτες του για... ξενύχτια.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ (ΙΤΑΛΙΑ)

Θα λείψει από τα γήπεδα της Ρωσίας η ήρεμη, αλλά ταυτόχρονα ηγετική του παρουσία. Ο 30χρονος Ιταλός διεθνής αμυντικός της Μίλαν δεν θα είναι - όπως κι άλλοι συμπατριώτες του - σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σίγουρα δεν θα λείψουν όλα τα μέλη της "σκουάντρα ατζούρα" το ίδιο, αλλά τόσο αυτός όσο και το alter ego του στην ιταλική άμυνα θα λάμψουν με την απουσία τους.

ΤΖΟΡΤΖΙΟ ΚΙΕΛΙΝΙ (ΙΤΑΛΙΑ)

Ισχύει ότι για τον συμπαίκτη του στην εθνική Ιταλίας και μέχρι πέρυσι συμπαίκτη του και στη Γιουβέντους. Αυτοί οι δύο πηγαίνουν "πακέτο", άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι συνέθεσαν και συνθέτουν ένα από τα καλύτερα κεντρικά αμυντικά δίδυμα.

Ως... δίδυμο (μιας και είναι φίλοι) θα δουν και το Μουντιάλ από την τηλεόραση. Όσο κι αν ο Κιελίνι προσπάθησε να πάρει την κόκκινη του Μπεργκ στη Στοκχόλμη. Μάταια, όμως, ο Τσακίρ δεν έβλεπε τίποτα.

ΝΤΕΪΛΙ ΜΠΛΙΝΤ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Σε ηλικία 27 ετών βρίσκεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, διεκδικεί την Premier League, αλλά θα πρέπει να επικεντρωθεί στα συλλογικά του καθήκοντα. Κι αυτό γιατί η εθνική ομάδα της πατρίδας του, Ολλανδίας, είναι απούσα από το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

ΑΝΤΟΝΙΟ ΒΑΛΕΝΣΙΑ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)

Η "τρικολόρ" ξεκίνησε καλά στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής, αλλά μετά κατέρρευσε.

Έτσι, ο συμπαίκτης του Μπλιντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντόνιο Βαλένσια, δεν μπορέσει να φορέσει το περιβραχιόνιο και στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΛΑΜΠΑ (ΑΥΣΤΡΙΑ)

Ο Ντάβιντ Αλάμπα μπορεί να μην είναι όνομα "πρώτης γραμμής", αλλά σίγουρα είναι ο ηγέτης της Αυστρίας. Η εθνική ομάδα της χώρας του βρέθηκε στα γήπεδα της Γαλλίας για το Euro 2016, αλλά δεν θα είναι σε αυτά της Ρωσίας για το Μουντιάλ 2018. Ένας ακόμη παίκτης της Μπάγερν Μονάχου (θα δείτε κι άλλους παρακάτω) που θα απουσιάσει.

ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΪΛ (ΟΥΑΛΙΑ)

Ένας Μπέιλ δεν (ξανα)φέρνει την άνοιξη για την εθνική Ουαλίας. Μπορεί να εξέπληξε με την απόδοσή της στα γήπεδα της Γαλλία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, αλλά δεν θα είναι παρούσα σε δεύτερο διαδοχικό μεγάλο ποδοσφαιρικό "ραντεβού".

Έτσι και στη Μαδρίτη θα ησυχάσουν (έχουν έντονη διαμάχη με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας για τους τραυματισμούς), καθώς θα μπορεί να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις της Ρεάλ. Όταν βέβαια και οι τραυματισμοί με τη σειρά τους, τον αφήσουν ήσυχο.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΠΟΥΛΙΣΙΤΣ (ΗΠΑ)

Το ανερχόμενο "αστέρι" (19 ετών) της Ντόρτμουντ και των ΗΠΑ έπεσε "θύμα" της έκπληξης της εθνικής ομάδας της χώρας του. Η συγκυρία δεν ευνόησε τον συμπαίκτη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Κι αυτός, όπως και οι άλλοι δύο δεν θα είναι στη Ρωσία.

ΜΑΡΕΚ ΧΑΜΣΙΚ (ΣΛΟΒΑΚΙΑ)

Η Σλοβακία, αν και τερμάτισε δεύτερη στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στην ευρωπαϊκή γεωγραφική ζώνη, δεν κατάφερε να μπει στα μπαράζ.

Καλοί οι Ρόμπερτ Μακ, Μάρτιν Σκρτελ, Βλάντιμιρ Βάις, αλλά εάν λείψει κάποιος πιο πολύ θα είναι ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ.

Ο κορυφαίος Σλοβάκος ποδοσφαιριστής της γενιάς του θα δει το Παγκόσμιο Κύπελλο από την τηλεόρασή του, με την ελπίδα βέβαια να έχει κατακτήσει τον τίτλο της Serie A με τους "παρτενοπέι".

ΜΙΡΑΛΕΜ ΠΙΑΝΙΤΣ (ΒΟΣΝΙΑ)

Η Ελλάδα τον... πίκρανε και τον άφησε στην τρίτη θέση, να μην έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των μπαράζ. Ο 27χρονος μέσος της Γιουβέντους είναι ο,τι ποιοτικότερο διαθέτει η εθνική ομάδας της γειτονικής χώρας (μαζί με τον Τζέκο).

Στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ο Πιάνιτς θα είναι απών από την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη σε εθνικό επίπεδο.

ΑΡΝΤΑ ΤΟΥΡΑΝ (ΤΟΥΡΚΙΑ)

Η αλήθεια είναι ότι μας έχει μπερδέψει λίγο με τα "αποχωρώ - επιστρέφω", αλλά η ουσία είναι ότι ο νέος τεχνικός της εθνικής Τουρκίας, Μίρτσεα Λουτσέσκου, τον υπολογίζει εκ νέου.

Βέβαια, δεν υπολογίζεται το ίδιο (το αντίθετο μάλλον) από τον τεχνικό του στην Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε. Μάλλον επιστρέφει στην πατρίδα του και τη Γαλατάσαράι, οπότε σε περίπτωση που η Τουρκία εξασφάλιζε την πρόκριση ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της σύγχρονης ιστορίας της θα ηγείτο της προσπάθειας αυτής.

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Άλλος ένας που αποσύρθηκε σε εθνικό επίπεδο μετά την αποτυχία της εθνικής ομάδας της χώρας του να προκριθεί. Άλλωστε σε ηλικία 33 ετών, μάλλον έχασε την τελευταία του ευκαιρία για ένα ακόμη Μουντιάλ.

Ο εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου, ταλαιπωρημένος από τους συνεχείς τραυματισμούς, τώρα ταλαιπωρείται κι από το "κακό φεγγάρι" των "οράνιε". Ένας ακόμη "λαμπερός" απών.

ΓΟΥΕΣΛΙ ΣΝΑΪΝΤΕΡ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Μπορεί να μεγαλεία (Ρεάλ, Ίντερ) να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά ακόμη και τώρα παίζει σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάτοικος Νίκαιας (με τη φανέλα της Νις), ο Σνάιντερ είναι ίσως ο πιο προικισμένος από τεχνική κατάρτιση Ολλανδός. Αλλά κι αυτός, όπως και ο συνομήλικός του Ρόμπεν, όπως κι αρκετοί ταλαντούχοι συμπαίκτες / συμπατριώτες τους δεν θα έχει την ευκαιρία για μια τελευταία μεγάλη παράσταση.

ΑΡΤΟΥΡΟ ΒΙΔΑΛ (ΧΙΛΗ)

Συμπαίκτης του ανωτέρω και ομοιοπαθής. Ο Βιδάλ μπορεί να είναι "τρελός", αλλά μαζί με τον Μπράβο και τον κύριο που θα ακολουθήσει πιο κάτω συνέθεσαν τη "χρυσή γενιά" της εθνικής Χιλής. Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη "ρόχα". Όλα βέβαια θα κριθούν από τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό και διάδοχο του Χουάν Αντόνιο Πίτσι.

ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ (ΧΙΛΗ)

Καθώς δεν θα είναι στη Ρωσία, θα έχει ευκαιρία να τακτοποιήσει απερίσπαστος το επαγγελματικό του μέλλον. Πολύ δύσκολα θα μείνει στο Λονδίνο και την Άρσεναλ και γι' άλλη ακόμη μία μεταγραφική σεζόν το όνομά του θα εμπλακεί σε αληθινά (ή λιγότερο αληθινά σενάρια). Ο Αλέξις Σάντσες δεν θα είναι σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πραγματικά θα (μας) λείψει.

ΠΙΕΡ-ΕΜΕΡΙΚ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ (ΓΚΑΜΠΟΝ)

Ο 28χρονος επιθετικός της Γκαμπόν επέλεξε λάθος εθνική ομάδα (γεννήθηκε στη Γαλλία και υπήρξε διεθνής με τις μικρές ομάδες της "τρικολόρ"). Αλλιώς, δεν εξηγείται το γεγονός ότι δεν μπορεί να εμπλουτίσει με την παρουσία του τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Στην καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία, αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο (Ντόρτμουντ), στα πόδια του "σφάζονται" ευρωπαϊκή κολοσσοί, αλλά Μουντιάλ αγνοείται.

ΡΙΓΙΑΝΤ ΜΑΧΡΕΖ (ΑΛΓΕΡΙΑ)

Η Αλγερία δεν είναι ξανά παρούσα σε τελική φάση και περισσότερο θα λείψει ο Ριγιάντ Μαχρέζ. Οι μνήμες από τον κομβικό του ρόλο (μαζί με τον Τζέιμι Βάρντι) στο "θαύμα" της Λέστερ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League ακόμη νωπές, μένει στις "αλεπούδες", αλλά μένει μέχρι να... φύγει. Και το Μουντιάλ θα βοηθούσε να φύγει με καλύτερες (ενδεχομένως) απολαβές.

Keywords
μουντιαλ 2014, μουντιαλ, copa america, premier league, serie a, σταρ, καλοκαιρι, sport24, εμφάνιση, cup, ρωσία, instagram, alter, ego, league, γαλλια, euro, ηπα, σλοβακία, ελλαδα, βαλβερδε, νις, εξηγείται, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νεος παπας, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ξανα, instagram, σλοβακία, ρωσία, γηπεδα, εθνικη, ηγετης, ηπα, θεμα, λονδινο, μπαρτσελονα, ρεαλ, σουηδια, σταρ, τηλεοραση, ego, sport24.gr, αγκαλια, αλγερια, αμυνα, ανοιξη, αρσεναλ, βρισκεται, γεγονος, δακρυα, δευτερο, διδυμα, δυναμη, δειτε, διδυμο, ευκαιρια, ελπιδα, εμφάνιση, εξηγείται, ερνεστο βαλβερδε, ετων, ζωνη, ιδια, ιδιο, ηλικια, ησυχο, κυπελλο, λαθος, λειψει, μαδριτη, ματια, μιλαν, ομαδα, παντα, ολλανδος, ονομα, ουσια, πιο πολυ, ραντεβου, ρολο, σεζον, σιγουρα, σειρα, σναιντερ, τουρκια, τριτη, φορα, απων, copa america, cup, δικαιωμα, euro, εθνικο, league, μεινει, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, premier league, serie a, ταξιδι, υπεροχο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα