Καταγγελία για παράνομους οδηγούς ταξί στην Κύπρο

Στην καταγγελία ότι πολλοί οδηγοί, κυρίως μη Κύπριοι, προσφέρουν υπηρεσίες ταξί παράνομα και χωρίς να κατέχουν την κατάλληλη άδεια, προχώρησε ο επαγγελματίας οδηγός Νίκος Πιτσιλλής.

Πρόσθεσε δε ότι όταν οι νόμιμοι επαγγελματίες καταγγέλλουν αυτά τα φαινόμενα στην Αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι θα πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο οδηγός έλαβε χρήματα ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών του, κάτι που πρακτικώς κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο.

«Εμάς πώς μας βρίσκουν και μας καταγγέλλουν;

Αυτούς δεν μπορούν να τους πιάσουν με τον ίδιο τρόπο που πιάνουν εμάς;», είπε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι του ΣΙΓΜΑ», ο κ. Πιτσιλλής ανέφερε ότι του ιδίου του αφαιρέθηκε η επαγγελματική άδεια οδηγού, μετά από συνεχόμενες παραβάσεις της νομοθεσίας περί στάθμευσης και πρόστιμα συνολικής αξίας 450 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο επαγγελματίας οδηγός ταξί Νίκος Πιτσιλλής, προέβη σε σειρά τροχαίων παραβάσεων με πρόστιμα ύψους 200 και 300 ευρώ αντιστοίχως, ενώ στο τέλος καταδικάστηκε από το δικαστήριο με αφαίρεση της επαγγελματικής του άδειας για ένα μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί.

Πρόσθεσε δε ότι εκείνο που σχεδιάζει να κάνει είναι να συνεχίσει να εργάζεται παράνομα, επιστρατεύοντας το ιδιωτικό του όχημα, καθώς όπως λέει ο ίδιος, υπάρχουν πολλοί –κυρίως ξένοι- που πράττουν το ίδιο.

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Βασίλης Γιώτης ανέφερε ότι οι επαγγελματίες έχουν δώσει πολλές φορές τα στοιχεία στο Υπουργείο Μεταφορών, με γραπτά νούμερα αυτοκινήτου και διευθύνσεις.

Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχει επιστολή προς το Αρχηγείο της Αστυνομίας η οποία καλεί τον Αρχηγό να λάβει μέτρα.

Όσον αφορά την ανωτέρων καταγγελία, ο κ. Γιώτης γνωστοποίησε ότι το σώμα που έχει εκδώσει την απόφαση για στέρηση της άδειας είναι πειθαρχικό, ενώ η νομοθεσία προβλέπει ότι δεν γίνεται να εκδιωχθεί ταυτόχρονα ο ίδιος άνθρωπος δυο φορές για τοίδιο παράπτωμα, όπως συνέβη στην παραπάνω περίπτωση.

«Είναι καιρός πλέον όλοι όσοι κάθονται μέσα στα τμήματα και μέσα στα υπουργεία, να λάβουν κάποια μέτρα και να διορθώσουν τα πράγματα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα