Παρουσιάσεις σε πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρο

Ανακοινώθηκε το πρωτοποριακό «PwC-UCY Flying Start Programme»

Παραμένοντας διαχρονικά αφοσιωμένη στην προσπάθεια για προσέλκυση ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού, η PwC Κύπρου πραγματοποίησε παρουσιάσεις σε φοιτητές πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ομάδα του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του οργανισμού επισκέφθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο

Κύπρου, University of Warwick, London School of Economics and Political Science (LSE), Imperial College London, University of Nottingham και University of Cambridge.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, 200 φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες καριέρας, τα προγράμματα εκπαίδευσης για απόκτηση του τίτλου του Εγκεκριμένου Λογιστή και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εργασίας για φοιτητές της PwC.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις υψηλές επιδόσεις των εκπαιδευόμενων λογιστών του οργανισμού στις επαγγελματικές εξετάσεις των Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), καθώς τα ποσοστά επιτυχίας τους ξεπερνούν το διεθνή μέσο όρο. Το γεγονός αυτό αντανακλάται και μέσα από τις παγκόσμιες και Παγκύπριες διακρίσεις που λαμβάνουν διαχρονικά οι εκπαιδευόμενοι λογιστές τις PwC Κύπρου, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο προσλήψεων και εκπαίδευσης του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έγινε εκτενής αναφορά στο καινοτόμο «PwC-UCY Flying Start Programme», το οποίο αποτελεί μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ των PwC Κύπρου, ICAEW και Πανεπιστημίου Κύπρου. Tο ταχύρρυθμο αυτό πρόγραμμα προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές του κλάδου Λογιστικής να συνδυάσουν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές με εργασιακή εμπειρία στην PwC Κύπρου, και να αποκτήσουν τον τίτλο του εγκεκριμένου λογιστή από το ICAEW ένα χρόνο νωρίτερα σε σύγκριση με άλλους απόφοιτους πανεπιστημίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2017, η PwC προσέλαβε περισσότερους από 110 νέους επαγγελματίες, εκ των οποίων 70 είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων που εντάχθηκαν στα επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού για απόκτηση των επαγγελματικών τίτλων ACA και ACCA.

Στο πλαίσιο της αποστολής της στο Λονδίνο, η PwC Κύπρου παρέθεσε επίσημο δείπνο σε 50 Κύπριους επαγγελματίες που εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα, στην παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του οργανισμού, κ. Ευγένιου Ευγενίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα