Τεχνητό ύφαλο θα αποκτήσει η Πόλη Χρυσοχούς

Θαλάσσια περιοχή στην περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς αναμένεται να κηρυχθεί με έκδοση σχετικού διατάγματος ως προστατευόμενη και θα φιλοξενήσει το δεύτερο τεχνητό ύφαλο στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, το κοινό αίτημα της Ε.Τ.Α.Π, Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς και Νέου Χωρίου είχε αγκαλιαστεί από την πρώτη στιγμή από τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κον Νίκο Κουγιάλη, το ΤΑΘΕ και τους διάφορους φορείς. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην προστασία του θαλάσσιου φυσικού πλούτου

και στην ανάπτυξη της βιοποικιλότητας και θαλάσσιας ζωής.

Η έκδοση του σχετικού διατάγματος αναμένεται να γίνει σύντομα από τον αρμόδιο Υπουργό, τον οποίο η ΕΤΑΠ ευχαριστεί θερμά για την προσωπική του εμπλοκή και καταλυτική συμβολή. Το διάταγμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα λειτουργεί ως ένα επιπρόσθετο μέτρο προστασίας και εμπλουτισμού της βιοποικιλότητας και θα βάζει φραγμό στην ανεξέλεγκτη αλίευση, ενώ η περιοχή σύντομα θα αποτελεί ένα μοναδικό σημείο αναφοράς και εμπειρίας τόσο για ελευθέρα κατάδυση όσο και για κατάδυση με καταδυτικό εξοπλισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα