Θετική αντιμετώπιση γιατρών-νοσηλευτών για κανονισμούς ΓεΣΥ

Θετικά αντιμετωπίζουν τις διευκρινίσεις που δόθηκαν επί του γραπτού κειμένου για τους κανονισμούς στο νομοσχέδιο για το ΓεΣΥ, γιατροί και νοσηλευτές στη σημερινή τελευταία συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας.

Σαραντα οκτώ ώρες πριν την επίσημη τοποθέτηση των συντεχνιών ενώπιον της βουλής το ΣΙΓΜΑ αποκαλύπτει ότι οι διευκρινίσεις

που δόθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο ικανοποιούν την ΠΑΣΥΚΙ η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών της.

"Δόθηκαν διευκρινίσεις, αλλά το γραπτό κείμενο δεν δόθηκε στη συντεχνία για εξέταση από τα αρμόδια οργανα της, για τελική τοποθέτηση.

Υπηρξε συμφωνία για μεταβατική περίοδο που θα άπτεται του αριθμού των θέσεων εργασίας για το ιατρικό προσωπικό και των δομών για τα πρώτα πέντε χρόνια το οποιο θα συμπεριληφθεί σε κείμενο πολιτικής τοποθέτησης" ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.

Το γραπτό κείμενο δεν δοθηκε ούτε στους νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ.

Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι στο νέο κειμένο συμφωνήθηκε:

Εναλλακτική πρόταση για την άδεια ασθενείας διατηρώντας τις ημέρες ασθενείας όπως και στη δημόσια υπηρεσίαΗ συλλογή συμβάσεων για το μίνιμουμ των απολαβών στα δικαιώματα των εργαζομένων

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως η εφαρμογή του μονοασφαλιστικού σχεδίου υγείας προϋποθέτει τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά και συμφωνία στο έξτρα κόστος που συνεπάγεται,ότι "η συμφωνία στο Προεδρικό είχε και άλλα σκέλη".

"Αυτό που σχεδιάζουμε θα έχει ένα μίνιμουμ επιπρόσθετο κόστος γύρω στο 6% πάνω στους μισθούς ή πάνω στα έσοδα και τις απολαβές του οποιουδήποτε πολίτη, είτε αυτοεργοδοτούμενου,είτε εργαζόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα" κατέληξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα