Συνάντηση με ΥΠΠ εκπαιδευτικής αντιπροσωπείας από τη Βαυαρία

Συνάντηση με 23μελή αντιπροσωπεία από την περιοχή της Βαυαρίας είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής. Η αντιπροσωπεία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Καδής, αφού καλωσόρισε τη γερμανική αντιπροσωπεία στην Κύπρο και στο Υπουργείο Παιδείας

και Πολιτισμού, προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα σε όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου. Ο Υπουργός τόνισε τη χρησιμότητα τέτοιων επαφών, ώστε να ανταλλάσσονται εμπειρίες και καλές πρακτικές προς αμοιβαίο όφελος.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου από λειτουργό του Υπουργείου και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Κlemens Brosig, επικεφαλής της εκπαιδευτικής περιφέρειας της Άνω Φραγκονίας στη Βαυαρία (τοπικός Υπουργός Παιδείας). Ο Brosig συνοδευόταν από την κα Maria Walter, επικεφαλής της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Κάτω Φραγκονίας και τον Wolfgang Stöber, επικεφαλής της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της περιοχής Upper Palatinate. Μαζί τους ήταν αξιωματούχοι του τοπικού Υπουργείου και διευθυντές μεγάλων σχολείων της Βαυαρίας.

Κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο την αντιπροσωπεία συνόδευε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΑΜΕΤΕΚ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κυριάκο Ζηνοβίου και τον Γραμματέα Γιώργο Αριστείδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα