Δικαστική απόφαση ορόσημο για τα δικαιώματα των ζώων

Με δικαστική απόφαση θα απελευθερωθεί η Cecilia, μια 30χρονη χιμπατζής που ήταν φυλακισμένη για χρόνια σε αντίξοες συνθήκες.

Μια δικαστής διέταξε την απελευθέρωση της Cecilia και την αποστολή της σε άσυλο-καταφύγιο ζώων στη Βραζιλία, σε μια δίκη ορόσημο για τα δικαιώματα των ζώων.

Η 30χρονη Cecilia, ζούσε ως φυλακισμένη σε μια τσιμεντένια φυλακή για χρόνια στο Mendoza Zoo της Αργεντινής.

Μετά από παράπονο Ισπανού επισκέπτη, η οποία οδήγησε σε μια δικαστική διαμάχη δυο χρόνων, η δικαστής María Alejandra Mauricio, τόνισε ότι δεν έχει να κάνει

με ανθρώπινα δικαιώματα, έχει να κάνει με το δικαίωμα των ζωντανών οργανισμών να αναπτύσσονται, να ζουν και να λειτουργούν υπό κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Μετά από τη δικαστική απόφαση η Cecilia θα μεταφερθεί στο Great Ape Project's, το οποίο είναι καταφύγιο στη Βραζιλία, όπου η χιμπατζής θα μπορεί να κοινωνικοποιηθεί με άλλους χιμπατζήδες και να ζήσει στις κατάλληλες συνθήκες.

Ήταν πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους επισκέπτες του Mendoza Zoo, το οποίο είναι γνωστό για τις κακές συνθήκες που φυλά τα ζώα του, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Cecilia είχε αφεθεί μόνη πεταμένη, μόνο με μια κουβέρτα.

Ο παραπονούμενος Ισπανός επισκέπτης, ο οποίος ήταν ακτιβιστής δικαιωμάτων για τα ζώα, γιορτάζει πλέον για τη δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι: Η απόφαση αποτελεί ορόσημο για τον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων και για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο Mendoza Zoo τη δεδομένη περίοδο γίνονται αλλαγές για βελτίωση των συνθηκών, με τη στήριξη της κυβέρνησης της Αργεντινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα