Ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για λύση ο Γκουτέρες

Συνάντηση είχε ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, γεγονός που επιβεβαίωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο Υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

O Γκουτέρες δήλωσε πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για τη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν στο ανώτατο επίπεδο και θα επιτρέψουν

να υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ, στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Γκουτέρες δήλωσε πως δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος και θα κάνει ότι μπορεί για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ ανέφερε από την πλευρά του ότι στο Κυπριακό η Τουρκία έχει ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση για να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να το πράττει. Αναμένουμε ότι θα υπάρξει μια λύση με την οποία οι Τ/κ θα αισθάνονται ασφαλείς και ότι είναι απαραίτητη μια δίκαιη λύση, είπε.

UNSG Guterres pays his first bilateral visit to Turkey after assuming office. We are @PM Yıldırım's meeeting w/UNSG in İstanbul. #Turkey #UN pic.twitter.com/ESsTDI6Unl

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) 10 Φεβρουαρίου 2017

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως ο Γιλντιρίμ θα συναντούσε τελικά τον ΓΓ του ΟΗΕ αύριο το πρωί λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείτο στην πτήση του εξαιτίας καιρικών φαινομένων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα