Πρωτοφανές: Ο Γιλντιρίμ έστησε τον γγ του ΟΗΕ

Για άνευ προηγουμένου γεγονός γίνεται λόγος, αναφορικά με την συνάντηση που θα είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός με το νέο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί απόψε, δηλαδή βράδυ Παρασκευής, η συνάντηση των δυο ανδρών, ο Τούρκος Πρωθυπουργός έστησε τον γγ του ΟΗΕ και ανέβαλε για αύριο την συνάντησή τους.

Όπως ανέφερε και η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ

στην Κων/πολη, Μαρία Ζαχαράκη, στις Τομές στα Γεγονότα, αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, να στήνει δηλαδή κάποιος τον γγ του ΟΗΕ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε νωρίς το απόγευμα στην Κων/πολη και η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 18.30 ώρα Κύπρου.

Δείτε επίσης: Στην Τουρκία σήμερα ο Γ.Γ. ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Η συνάντηση προγραμματίστηκε να γίνει αύριο, ημέρα κατά την οποία ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει για να συνεχίσει την περιοδεία του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Να σημειωθεί ότι ο Γιλιντιρίμ απουσίαζε από την χώρα και λόγω καιρικών συνθηκών είχε ανακοινωθεί από νωρίτερα ότι θα καθυστερούσε η άφιξη του στην Κων/πολη.

Συνάντηση των αντιπροσωπειών

Λόγω της καθυστερημένης άφιξης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Κων/λη, αποφασίστηκε να μην γίνει η κατ’ ιδίαν συνάντηση, αλλά να συναντηθούν από κοινού οι αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τούρκο πρωθυπουργό και αργότερα απόψε θα δοθεί και η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Αύριο ο Αντόνιο Γκιουτιέρες θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ακόμη δεν έχει καθοριστεί το ραντεβού.Πρώτο θέμα στην ατζέντα πάντως των επαφών του ΓΓ των ΗΕ εδώ είναι το Κυπριακό και έπειτα η Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα.

Στη συνέχεια, ο Γκουτιέρες θα αναχωρήσει για χώρες της Μέσης Ανατολής και έπειτα για τη Βόννη για τη σύνοδο των G-20.

Keywords
Τυχαία Θέματα