Αλλάζουν τα νοσοκομεία - Γίνονται πανεπιστημιακά

Επαναρχίζει ο διάλογος του Πανεπιστήμιου Κύπρου και των γιατρών για την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθεί σε θετικό αποτέλεσμα.

Χθες βράδυ Υπουργός Υγείας, Πρύτανης, ΠΙΣ και κυβερνητικοί γιατροί αποφάσισαν τη σύσταση επιτροπής με μέλη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ετοιμασία νομοσχεδίου που θα διέπει στη λειτουργία την ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κάτι που σημαίνει και την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Μακάρειου σε Πανεπιστημιακά.

Παράλληλα κατά την μεταβατική περίοδο θα γίνουν οι συζητήσεις για την εισδοχή των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου, πλην των καθηγητών, στο κλινικό έργο των αντίστοιχων τμημάτων των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Φθινόπωρο οι γιατροί του δημοσίου είχαν αντιδράσει έντονα στην εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με τα νέα δεδομένα οι πέντε επίκουροι καθηγητές και λέκτορες της Ιατρικής Σχολής θα αφιερώνουν το 50% του εργάσιμου χρόνου τους σε κλινικό έργο στα δύο νοσοκομεία και θα συμμετέχουν και στο πρόγραμμα των εφημεριών των κλινικών στις οποίες θα υπηρετούν, υπό τις οδηγίες των διευθυντών κλινικών και τμημάτων των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Το νομοσχέδιο υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέχρι τον ερχόμενο Μάιο για να οδηγηθεί στη βουλή προς ψήφιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα