Στην Γενική Συνέλευση ECA, ο ΑΠΟΕΛ

Με την συμμετοχή 143 μελών της, μεταξύ των οποίων και ο ΑΠΟΕΛ μέσω του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Ευθύμιου Αγαθοκλέους, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 08-09/02 (Δευτέρα και Τρίτη) στο Παρίσι, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA).

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ECA επανέφεραν την απαίτηση όλων των ομάδων για να παίξουν ένα ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο στις επερχόμενες αποφάσεις της FIFA

για πρόοδο του ποδοσφαίρου.

Η FIFA πρέπει να «ανοίξει» τις πόρτες της στους πραγματικούς μετόχους του αθλήματος που είναι οι ομάδες, οι ποδοσφαιριστές και οι διοργανωτές των πρωταθλημάτων και να τους προσφέρει ουσιαστική συμμετοχή όταν παίρνονται αποφάσεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το άθλημα. Ως το παγκόσμιο υπεύθυνα σώμα η FIFA έχει ευθύνη να διευθύνει και να αναπτύσσει το άθλημα και πρέπει να λαμβάνει για αυτές τις ενέργειες και την γνώμη αλλά και το ενδιαφέρον των άμεσα εμπλεκομένων που είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες και όχι μόνο την γνώμη των τοπικών ομοσπονδιών.

Η FIFA δεν πρέπει να καθορίζει την πολιτική της μόνο μέσα από την συλλογή λεφτών ή ψήφων. Το ενδιαφέρον για το παιχνίδι πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων. Για ακόμα μια φορά ο ECA εκφράζει την διαφωνία του για πιθανή αύξηση των ομάδων που θα λαμβάνουν μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 40.

Τα μέλη του ECA γνωρίζουν την σημασία που έχει για κάθε χώρα η εθνική ομάδα όμως η υγιής ισορροπία μεταξύ της εθνικής ομάδας και των συλλόγων δεν πρέπει να μπει σε ρίσκο. Ο όγκος των διοργανώσεων έχει φέρει τους ποδοσφαιριστές στα όρια τους. Για αυτό και όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να προστατέψουν τους παίκτες που είναι το πιο βασικό στοιχείο του παιχνιδιού.

Οι ομάδες έχουν ευθύνη απέναντι στους παίκτες και ο ECA καλεί τα αρμόδια σώματα να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη για να προστατεύσουν το άθλημα.

Κανένα μέλος από όσα αποτελούν το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να ρισκάρει την υγεία των αθλητών για προσωπικό συμφέρον.

Αυτό ήταν το πρώτο θέμα που απασχόλησε την Γενική Συνέλευση του ECA. Το δεύτερο θέμα ήταν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συζητήθηκε ο επερχόμενος κύκλος 2018-21 για το UEFA Champions League και το UEFA Europa League. Όπως και στο παρελθόν ο ECA είναι σε συνεχή διάλογο με την UEFA για τον κοινό σκοπό της περαιτέρω ανάπτυξης των διοργανώσεων. Όλα τα μέλη του ECA συμμετείχαν σε επαγγελματικά εργαστήρια συζητώντας και ανταλλάσοντας ιδέες για ανάπτυξη και βελτίωση των υφιστάμενων διοργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα