Δραματική έκκληση Αναστασιάδη-Ακιντζί για αγνοοούμενους

Καθώς ο χρόνος περνά, όχι μόνο σε βάρος της λύσης του Κυπριακού, αλλά και της ανεύρεσης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, δραματική έκκληση, μέσω κοινού μηνύματος, απευθύνουν ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σε όσους κατέχουν πληροφορίες για τόπους ταφής αγνοουμένων, να τις μοιραστούν με τη ΔΕΑ.

Το κοινό μήνυμα οπτικογραφήθηκε

στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθύνει το μήνυμα στα ελληνικά και ο Μουσταφά Ακιντζι στα τουρκικά.

Το κοινό μήνυμα αναφέρει ότι πέραν των χιλίων αγνοουμένων, Ε/κ και Τ/κ, αναμένουμε ακόμα να ανευρεθούν. Για δεκαετίες οι οικογένειες τους έχουν υποφέρει πολύ μη γνωρίζοντας την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο χρόνος περνά, δυστυχώς, σε βάρος της ανεύρεσης τους, καθώς οι αυτόπτες μάρτυρες , αλλά και οι συγγενείς τους, φεύγουν από τη ζωή.

Ως εκ τούτου, οι δύο ηγέτες απευθύνουν κοινή έκκληση σε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με πιθανούς τόπους ταφής να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους.

Όσοι έχουν πληροφορίες καλούνται να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 22 40-0 142.

Ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός για τους συγγενείς των αγνοουμένων, αφού ένας-ένας φεύγει από τη ζωή χωρίς να μάθουν ...

Posted by Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) on Wednesday, February 10, 2016

Ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός για τους συγγενείς των αγνοουμένων. Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.https://t.co/mEJv5DoJZw

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) Φεβρουάριος 10, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα