Στα κριτήρια του περιουσιακού εγκύπτουν οι διαπραγματευτές

Με τα κριτήρια του περιουσιακού θα ασχοληθούν από σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι θα έχουν καθημερινές συναντήσεις μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κατέληξαν σε συμφωνία για κατηγοριοποίηση των κριτηρίων.

Την εκτίμηση

ότι από τον Οκτώβριο και μετά οι μήνες θα είναι πολύ καθοριστικοί σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Στο μεταξύ νέα ορολογία εισήγαγε χθες ο Τ/κ ηγέτης.

Συγκεκριμένα ο Μουσταφά Ακιντζί μίλησε για νέα δομή στην Κύπρο, η οποία θα δημιουργηθεί στη βάση της πολιτικής ισότητας, τονίζοντας ότι αυτό είναι το ζητούμενο, με καλή πρόθεση μάλιστα.

«Κατά τους Ελληνοκυπρίους, αλλάζει δομή η Κυπριακή Δημοκρατία. Κατ' εμάς δημιουργείται μια νέα δομή, μια ομοσπονδιακή δομή με νέο όνομα και σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν καταργείται το ψευδοκράτος ο κ. Ακιντζί είπε ότι «πρόκειται για μια δομή, που θα αλλάξει, και θα μετατραπεί σε συνιστώσα πολιτεία, όπως και η δομή, που διοικείται από τους Ε/κ τώρα. Από αυτές τις δύο συνιστώσες πολιτείες θα δημιουργηθεί ένας ομοσπονδιακός συνεταιρισμός» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα