Θρίλερ μέχρι τα ξημερώματα

ΟΜΟΝΟΙΑ
Μέχρι και λίγο μετά τις 12, η Ομόνοια δεν είχε ανακοινώσει αμυντικό. Τι έγινε με τον Ρομαρίκ

Από την αρχή του καλοκαιριού, πριν ακόμα από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έγιναν οι πρώτες σκέψεις για περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής γραμμής, κυρίως γιατί ο Τζάκσον Μεντί έδειχνε να μην μπορεί ή να μην είναι ακόμη έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Η τεχνική ηγεσία δεν προχώρησε σε κάποιαν αλλαγή και ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της πορεία με βασικό αμυντικό δίδυμο τους Ρούνιε και Λομπιανίτζε. Ο Μεντί έπαιξε μόλις 45 λεπτά στη Γεωργία και αντικαταστάθηκε, ενώ έκανε την επανεμφάνισή του

στον τελευταίο αγώνα (Μπρόντμπι) αγωνιζόμενος σαν μεσοεπιθετικός!

Το παιχνίδι αυτό έβγαλε στην επιφάνεια το σοβαρό αμυντικό πρόβλημα που είχαν οι «πράσινοι». Όχι τόσο σε επίπεδο ανασταλτικής λειτουργίας συνόλου, αλλά καθαρά σε ατομικό επίπεδο. Η τεχνική ηγεσία στήριξε τους παίκτες της (και της επιλογές της) και δεν προχώρησε στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού, παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση της Ομόνοιας «φώναζε» για το αντίθετο.

Οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το αν η ομάδα χρειαζόταν άμεσα ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και μάλιστα με ποδοσφαιριστή ηγέτη που θα κάνει τη διαφορά, εξανεμίστηκαν μετά τα νέα παιδαριώδη λάθη στον αγώνα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ούτε τα τραγικά λάθη της πρεμιέρας ευαισθητοποίησαν τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Γι’ αυτό και δεν πάρθηκε απόφαση να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός. Το απίστευτο σκηνικό συνεχίστηκε και μετά την απογοητευτική εμφάνιση και ήττα στο Δασάκι, όταν οι παίκτες παρουσίασαν ξανά κάποιες αδυναμίες στα μετόπισθεν. Και πάλι, όμως, στην Ομόνοια δεν συγκινήθηκαν. Χρειάστηκε να γίνουν πολύωρες συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές μεταξύ διοίκησης και προπονητικού τιμ για να ανάψει το πράσινο φως για ενίσχυση του κέντρου της άμυνας. Την ίδια ώρα έτρεξαν οι διαδικασίες και οι «πράσινοι» απέκτησαν δύο αριστερούς μπακ (!) και τον Δημήτρη Χριστοφή.

Με τα πολλά, κάπου μέσα στο Σαββατοκύριακο πάρθηκε οριστική απόφαση για να έρθει στο «Ηλίας Πούλλος» κεντρικός αμυντικός. Επιθυμία και προσπάθεια των «πρασίνων» ήταν να έρθει παίκτης εγνωσμένης αξίας, ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Η Κυριακή πέρασε και μπήκαμε στη Δευτέρα, την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου, με την απόκτηση αμυντικού να θεωρείται δεδομένη. Απλώς απέμενε να δούμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός του Κώστα Καϊάφα.

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, πάρθηκε απόφαση όπως η προσπάθεια συνεχιστεί και την Τρίτη. Υπήρχε παραθυράκι που επέτρεπε στους «πράσινους» να κλείσουν εντός 24 ωρών (μετά τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου) ποδοσφαιριστή, ο οποίος έμεινε ελεύθερος πριν από την 31η Αυγούστου. Τα χρονικά περιθώρια στένεψαν, οι διαθέσιμες επιλογές κεντρικών αμυντικών στένεψαν επικίνδυνα, υπήρχε όμως αισιοδοξία ότι κάτι καλό θα προκύψει. Και κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα.

Ακόμα και τότε, υπήρχαν ενώπιον της Ομόνοιας εξαιρετικές περιπτώσεις στόπερ (όπως ο Αργεντινός πρώην άσος της Σαν Λορένζο και Ρίβερ Πλέιτ, Τζόναθαν Μποτινέλι). Και πάλι, όμως, καμία από αυτές δεν προχώρησε και το θρίλερ φάνηκε πως θα συνεχιστεί μέχρι το 90’. Όπως και έγινε…

Ρομαρίκ και μάνατζερ
Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, φάνηκε να βγαίνει άσπρος καπνός. Η είδηση της συμφωνίας με τον 32χρονο διεθνή Σενεγαλέζο αμυντικό μέσο (τελευταία 1-2 χρόνια παίζει και σαν στόπερ) Κόφι Κριστιάν Ν’ντρι, πιο γνωστό ως Ρομαρίκ, ανακούφισε τους φίλους της Ομόνοιας, που αγωνιούσαν για να δουν την κατάληξη του θρίλερ και ταυτόχρονα ενθουσίασε αυτούς που γνώριζαν την αξία του πρώην άσου της Σεβίλης (και άλλων ισπανικών και γαλλικών ομάδων).

Και εκεί που πιστέψαμε ότι το θέμα τελείωσε, ήρθε η ενημέρωση περί εμπλοκής δεύτερου μάνατζερ, ο οποίος υποστήριζε ότι έχει τα δικαιώματα του Ρομαρίκ. Αυτή η εξέλιξη μπέρδεψε τα πράγματα και έβαλε στον αέρα την ολοκλήρωση αυτής της (σπουδαίας) μετεγγραφής.

Κάπως έτσι φτάσαμε στις 00:01, ξημερώματα Τετάρτης, χωρίς να προκύψει ανακοίνωση από πλευράς «πρασίνων». Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι οι «πράσινοι» μένουν με άδεια χέρια ή αν θα βρουν κάποιοι άλλο παράθυρο (με άνεργο ποδοσφαιριστή) για να ενισχύσουν την άμυνά τους, είναι κάτι που θα το μάθουμε σήμερα. Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την επίσημη θέση για τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα το χθεσινό βράδυ. Και αν όντως δεν βρεθούν οι τρόποι να αποκτηθεί αμυντικός, τότε θα μιλάμε για γκάφα ολκής και σαφώς και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τους αρμοδίους.

Keywords
Τυχαία Θέματα