Πρόβα διάσπασης στο ΔΗΚΟ

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση Νικόλα - Καρογιάν
«Το γεγονός ότι το κόμμα έπαψε να είναι δεκανίκι εξουσίας και κομπάρσος διεκδίκησης διορισμών ενοχλεί κάποιους», δηλώνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ

Ολική, όπως όλα δείχνουν, είναι η ρήξη στο Δημοκρατικό Κόμμα και δύσκολα το ιστορικό κόμμα θα πάει ενωμένο στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Η αντιπαράθεση Νικόλα Παπαδόπουλου και Μάριου Καρογιάν με αφορμή την ενημέρωση της οποίας έτυχαν τα στελέχη της “εσωκομματικής” αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται ο τέως

Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ουσιαστικά κατέδειξε ότι και τους δύο, δεν τους χωράει η ίδια πολιτική στέγη.
Ο κ. Καρογιάν επιβεβαίωσε αυτό που είχε δηλώσει στη “Σημερινή” από τις αρχές του καλοκαιριού, ότι δεν πρόκειται ν' αφήνει αναπάντητη οποιαδήποτε αναφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η “μάχη των δύο” δεν περιορίστηκε μόνο σε ανακοινώσεις και δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά επεκτάθηκε και στα social media. Ο κ. Καρογιάν στο Twitter του κάλεσε τον κ. Παπαδόπουλο να “συνέλθει”, κατά την έκφρασή του, προτού προκαλέσει ανεπανόρθωτα συντρίμμια και ανήκεστο βλάβη στο ΔΗΚΟ.

«Δεν είμαστε πια δεκανίκι»
“Πριν από ενάμιση χρόνο, το ΔΗΚΟ δεν άλλαξε απλώς Πρόεδρο και ηγεσία”, δήλωσε στη “Σημερινή” ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ. Ο Άθως Αντωνιάδης υποστήριξε ότι “τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος λειτουργούν δημοκρατικά και παράγουν πολιτικές προτάσεις για την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ανεργία, την Κοινωνική Πρόνοια, το Κυπριακό. Το ΔΗΚΟ επανήλθε στην παραγωγή πολιτικής για τους πολίτες και έπαψε να είναι δεκανίκι εξουσίας και κομπάρσος διεκδίκησης διορισμών. Αυτά είναι φυσιολογικό να ενοχλούν κάποιους. Ενοχλούν γιατί αναδεικνύουν, δυστυχώς, τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τις εμμονές εξουσίας που υπήρχαν στο ΔΗΚΟ τα τελευταία χρόνια”.

“Τα στελέχη, μέλη και αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ”, είπε, “που θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν στην παραγωγή πολιτικής, είναι όλα απαραίτητα και ευπρόσδεκτα να συμμετάσχουν. Τα στελέχη και βουλευτές του κόμματος έχουν κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ασκήσουν κριτική αλλά και να συζητήσουν στα εκλεγμένα όργανα του κόμματος”.

Βολές κατά Μάριου και Αθηνάς
Ο Άθως Αντωνιάδης έστρεψε τα βέλη του ονομαστικά τόσο στον Μάριο Καρογιάν όσο και προς την Αθηνά Κυριακίδου. Τόνισε ότι “προκαλεί θλίψη και οργή στον ΔΗΚΟϊκό κόσμο η τακτική Καρογιάν και Αθηνάς Κυριακίδου να απέχουν επιδεικτικά από τα εκλελεγμένα όργανα του ΔΗΚΟ και να επιτίθενται στο κόμμα από τα ΜΜΕ. Ας έρθουν στα όργανα του κόμματος να πείσουν με επιχειρήματα για τη στήριξή τους στις θέσεις Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Ας μας εξηγήσουν εκεί γιατί πρέπει να στηρίξουμε τις θέσεις Αναστασιάδη π.χ. για τα "δικαιώματα" των εποίκων χρηστών εις βάρος των νόμιμων ιδιοκτήτων. Βέβαια χρειάζεται πολιτικό θάρρος και ευθιξία για να θέσει κάποιος αυτά τα θέματα στα όργανα αντί στα διάφορα ΜΜΕ ή να πει ξεκάθαρα ότι κάνει άλλες πολιτικές επιλογές, διαφορετικές από αυτές του ΔΗΚΟ. Ο καθένας μας κρίνεται από την πολιτική του ιστορία, πορεία και κατάληξη”.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, τέλος, ανέφερε ότι “σήμερα το Κυπριακό περνά μια δύσκολη και επικίνδυνη καμπή. Δική μας έγνοια είναι η Κύπρος, ο λαός μας, το ΔΗΚΟ και οι θέσεις του. Όσοι θέλουν και μπορούν, είναι ευπρόσδεκτοι. Αυτούς που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και να στηρίζουν τις θέσεις Αναστασιάδη προφανώς για λόγους αυτοδικαίωσης, δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ας έρθουν στα όργανα του κόμματος ή ας συνεχίσουν τον μοναχικό τους δρόμο. Δική τους η επιλογή”.

«Ο πέμπτος όροφος προκαλεί θλίψη»
Στο στρατόπεδο του Μάριου Καρογιάν είναι διάχυτη η δυσαρέσκεια προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Σε αιχμηρό τόνο ο Μαρίνος Κλεάνθους, εκ των βασικών υποστηρικτών τού κ. Καρογιάν, ανέφερε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παρέλαβε κόμμα και θα παραδώσει απόκομμα.

Σε επικοινωνία που είχε η “Σημερινή” μαζί του, τόνισε ότι “η εικόνα που εκπέμπει η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ και ο πέμπτος όροφος των μισθοφόρων του κόμματος, προκαλεί θλίψη και απογοήτευση. Ως νέος άνθρωπος ενταγμένος στο Κέντρο που αγαπά και νοιάζεται τον τόπο μας, εκφράζω την αγωνία μου για την πορεία που έχει πάρει το κόμμα μας".

Ο κ. Κλεάνθους κατέληξε τονίζοντας ότι:
“Η σημερινή ηγεσία αρνείται τον διάλογο, εμμένει στην άρνηση, αποφεύγει τη σύνθεση. Καθημερινά, οι φίλοι και τα μέλη μας εκφράζουν τις ίδιες ανησυχίες. Ρωτούν πού πήγε ο λόγος της συναίνεσης και της μετριοπάθειας, που κάποτε εξέφραζε το ΔΗΚΟ. Πέρα από τους δογματικούς απορριπτισμούς και τις εξάρσεις, ποιες λύσεις προτείνει ο πέμπτος όροφος του ΔΗΚΟ, ώστε να δώσει προοπτική και ελπίδα στον τόπο μας;”.

Keywords
Τυχαία Θέματα