Σούπερ Νάπολι… στα ημιτελικά!

EUROPA LEAGUE
Διέσυρε τη Βόλφσμπουργκ (4-1) μέσα στη Γερμανία. Ανοιχτή η υπόθεση πρόκριση στα άλλα τρία ζευγάρια

Τη μεγάλη Νάπολι του Μαραντόνα θύμισε η... χθεσινή έκδοσή της μέσα στη Γερμανία. Ανήμερα των 55ων γενεθλίων του Ράφα Μπενίτεθ, οι «παρτενοπέι» πέρασαν σαν σίφουνας απ' το «σπίτι» της Βόλφμπουργκ, την οποία ισοπέδωσαν με σκορ 4-1 και θα χρειαστεί να... αυτοκτονήσουν για να μην περάσουν στα ημιτελικά του Europa League.

Κι όπως είναι φυσικό, άπαντες πλέον στον ιταλικό σύλλογο ζουν μέρες '89 (όταν σήκωσαν τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο τους)...

Οι «λύκοι» είναι δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Πριν ένα γύρο πέταξαν έξω για πλάκα την Ίντερ. Παίζουν... μπαλάρα. Αλλά παραδόθηκαν άνευ όρων στη φοβερή τριπλέτα των Ιγκουαΐν-Χάμσικ-Καγεχόν, που βρίσκονταν στο γήπεδο όπως κι όποτε ήθελαν.

Η κατηφόρα είχε ξεκινήσει από νωρίς. Κι αφού ο Μέρτενς έβγαλε… μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ιγκουαΐν την υποδέχθηκε εξαιρετικά -με τη βοήθεια του χεριού- και πλάσαρε για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (16’). Αμ, δε που θα σταματούσαν εκεί.|

Λίγο αργότερα (23’), ο Αργεντινός φορ από εκτελεστής… ντύθηκε «σερβιτόρος» και ο Χάμσικ με υποδειγματικό τελείωμα δεν άφησε την ευκαιρία να παγώσει εκ νέου τους Γερμανούς στις εξέδρες. Όπως το ίδιο έκανε και στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 64’. Όταν ο Γκιλαβογκί... χάρισε την κατοχή στον Καγεχόν κι αυτός έδωσε στον Σλοβάκο που δεν δίστασε να δώσει θριαμβευτικό τόνο στο διαφαινόμενο διπλό της ομάδας του Μπενίτεθ.

Ήταν η βραδιά και του Ισπανού κόουτς. Όχι μόνο γιατί είχε γενέθλια -και πήρε το καλύτερο δώρο- αλλά γιατί με το που έβαλε στον αγώνα τον Γκαμπιαντίνι, εκείνος χρίστηκε σκόρερ - με κεφαλιά, συμμετέχοντας εξίσου στο… σκόρπισμα της ανήμπορης να αντιδράσει Βόλφσμπουργκ.

Και το μόνο που κατάφεραν, εν τέλει, οι λύκοι ήταν να μετριάσουν το εύρος του διασυρμού τους - κι όχι να διατηρήσουν ελπίδες ανατροπής. Με τον Μπέντνερ να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (στο 80’) μετά από ωραία ενέργεια του Πέρισιτς και να διαμορφώνει ο… λόρδος (πλέον) το τελικό 1-4 υπέρ της φοβερής Νάπολι που προκάλεσε… τρόμο και για τις άλλες ομάδες ενόψει… ημιτελικών.

Ανατροπή για Σεβίλλη
Σε ένα εκπληκτικό ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη απέδειξε ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Οι Σεβιγιάνοι βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν το σκορ κόντρα στη Ζενίτ και πραγματικά έκαναν απίθανα πράγματα για να το γυρίσουν και να φτάσουν στο τελικό 2-1. Οι Ρώσοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και προειδοποίησαν σε δύο περιπτώσεις, με τον Ριαζάντσεφ (29΄) να βρίσκει δίχτυα σε διπλή δική του προσπάθεια.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν κάτι περισσότερο από έντονη. Αφού δεν έβαλαν γκολ, χάνοντας απίθανες ευκαιρίες, ήρθε η ισοφάριση με την κοντινή κεφαλιά του Μπάκα (72'), ο οποίος σκόραρε ως αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Η Σεβίλλη, που εκτέλεσε 22 κόρνερ (σ.σ.: ρεκόρ όλων των εποχών και από τότε που ήταν UEFA), είδε τον καλύτερο παίκτη του αγώνα, τον Ντένις Σουάρεθ να τη λυτρώνει (87') με άπιαστο μονοκόμματο σουτ από το ημικύκλιο. Έτσι, η κάτοχος πήρε μικρό προβάδισμα και διεύρυνε το αήττητο σερί στο γήπεδό της σε 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μπαμπακάρ ο... λυτρωτής!
Θα ήταν άδικο η Φιορεντίνα να ηττηθεί σε ένα ματς που ήταν συνολικά καλύτερη και είχε τις κορυφαίες στιγμές. Η Ντιναμό Κιέβου προηγήθηκε στο 36’ με ένα γκολ του Λενς, που είχε αρκετή δόση τύχης. Η ομάδα του Μοντέλα είχε δοκάρι στην επανάληψη και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με τον Μπαμπακάρ.

H Φιορεντίνα ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί με τους Γκόμεζ και Σαλάχ. Η Ντιναμό όμως κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ στο 30’, με αρκετή δόση τύχης. Ο Ζερμέν Λενς έκανε κίνηση από αριστερά προς τα μέσα, εξαπέλυσε το σουτ, που κόντραρε στον Ματίας Φερνάντες με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ύψος και να καταλήξει στα δίχτυα.

Οι «βιόλα» ανέβασαν την πίεσή τους στην επανάληψη προκειμένου να βρουν το ένα γκολ που θα τους έδινε άλλον αέρα για τη ρεβάνς, όμως στάθηκαν άτυχοι και βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ καλό Σοβκόφσκι. Η Φιορεντίνα δικαιώθηκε για την επιμονή της στο φινάλε, με το γκολ του Μπαμπακάρ, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σαλάχ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ακουιλάνι με τον Μπαμπακάρ πήγαν για την κεφαλιά και όπως η μπάλα έπεφτε ο Σενεγαλέζος, με γυριστό, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ελπίζει με... Ράιαν!
Η Μπριζ έμεινε αήττητη στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά η Ντνίπρο είναι αυτή που δείχνει να έχει το... πάνω χέρι για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το 0-0 μάλλον αφήνει ευχαριστημένους τους Βέλγους, οι οποίοι δέχθηκαν πίεση στο τέλος, αλλά ο γκολκίπερ Ράιαν, με δυο εξαιρετικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κονοπλιάνκα, Ροτάν, κράτησε την εστία ανέπαφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα