Σέρχιο Ράμος, ο «βασιλιάς» της κόκκινης κάρτας

Αφου διέλυσε το ρεκόρ αποβολών στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Ράμος ζητάει από τους Ισπανούς διαιτητές να παραδειγματιστούν από τους Αγγλους συναδέλφους τους και να γίνουν λιγότερο αυστηροί.

«Σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουν ως παράδειγμα το αγγλικό ποδόσφαιρο και να αφήνουν να παίζεται περισσότερο παιχνίδι. Θεωρώ ότι το σύστημα που ακολουθούν εκεί, είναι καλύτερο. Γενικά στην Ευρώπη, οι διαιτητές είναι πιο ανεκτικοί» είπε ο αρχηγός της «βασίλισσας» κι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς μπακ του 21ου αιώνα. Ισως ο κορυφαίος αμυντικός-σκόρερ στα

χρονικά της Ρεάλ, αλλά παράλληλα ένας παίκτης που δέχεται πολύ συχνά κάρτες. Ο Σέρχιο Ράμος έχει αποβληθεί 23 φορές στην καριέρα του στους «μερένγκες», σχεδόν διπλάσιες από τον αμέσως επόμενο στη σχετική λίστα, τον Φερνάντο Ιέρο (12 κόκκινες).

Στο ματς με τη Λα Κορούνια (20/8) αντίκρισε δύο κίτρινες, την πρώτη στο β΄ ημίχρονο όταν χτύπησε τον Φάμπιαν Σαρ σε διαπληκτισμό που είχαν εκτός φάσης και τη δεύτερη στις καθυστερήσεις, όταν ο διαιτητής θεώρησε πως χρησιμοποίησε τον αγκώνα του σε μονομαχία με τον Μπόρχα Βάγε. «Δε συμφωνώ με τη δεύτερη κίτρινη, ήταν πολύ αυστηρή αλλά σέβομαι την απόφαση του ρέφερι. Δεν είχα καμία πρόθεση να χτυπήσω τον αντίπαλο. Οσο για την πρώτη, ο Σαρ μου έριξε κεφαλιά και προσπάθησα να τον απωθήσω» δήλωσε ο Ράμος. Το παράδοξο είναι ότι ένω έχει 18 κόκκινες στη La Liga, 2 στο κύπελλο Ισπανίας και 3 στο Champions League, δεν έχει αποβληθεί ποτέ σε 143 συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας!

Keywords
Τυχαία Θέματα