ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Αναβολή στην εξέταση της αίτησης Θεοφάνη Λώλου

Την αναβολή της εκδίκασης της αίτησης του Θεοφάνη Λώλου για έκδοση εντάλματος certiorari για την κατηγορία 88 (συνωμοσία) που του προσάπτεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.



Η απόφαση λήφθηκε μετά από σχετικό αίτημα της πλευράς του Θεοφάνη Λώλου, Διευθυντή της εταιρείας Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών &Τεχνικών

Έργων Α.Ε και κατηγορούμενου μαζί με την εταιρεία στην υπόθεση ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, ο οποίος δεν παρέστη στο Δικαστήριο λόγω του θανάτου του αδελφού του στην Ελλάδα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο όρισε ως εκ τούτου όπως η αίτηση εξεταστεί στις 4 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το πρωί. Ορίστηκε επίσης ότι μέχρι τις 28 Αυγούστου υποβληθεί η αγόρευση του δικηγόρου του Θεοφάνη Λώλου, Κρις Τριανταφυλλίδη υπέρ της έκδοσης του εντάλματος certiorari και μέχρι τις 31 Αυγούστου υποβληθεί γραπτώς και η αγόρευση του εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας Νίνου Κέκκου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουλίου το Ανώτατο είχε αποφασίσει ότι εγείρεται εκ πρώτης όψεως συζητήσιμο ζήτημα κατά πόσο το Κακουργιοδικείο έχει δικαιοδοσία να εκδικάσει την πράξη της κατηγορίας 88, με την οποία καταλογίζεται στον κατηγορούμενο και σε άλλα πρόσωπα ότι «…σε άγνωστη ημερομηνία, κατά το έτος 2006, στη Δημοκρατία και στην Ελλάδα συνωμότησαν να καταδολιεύσουν το κοινό…», ενώ ως τόπος διάπραξης της πράξης στο Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης προσδιορίζεται μόνο η Κύπρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα