Πωλήθηκε και το ξενοδοχείο "Rocks" στην Κερύνεια

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης καταβάλλουν προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, Ε/Κυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα αλλάζουν χέρια η μία μετά την άλλη.

Άλλο ένα ξενοδοχείο, το Rocks Hotel στην Κερύνεια άλλαξε χέρια έναντι του ποσού των 2 εκατομμυρίων Ευρώ και πέρασε στην Τουρκική εταιρεία Kaysu Ticaret ve Turizm İşletmeciliği.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Τ/Κυπριακή εφημερίδα Κίμπρις,

ο Ε/Κύπριος ιδιοκτήτης είχε υποβάλει αίτηση για πώληση του ξενοδοχείου στην επιτροπή αποζημιώσεων της Τουρκίας στο ψευδοκράτος το 2008 με αριθμό αίτησης το νούμερο 13. Η υπόθεση εκδικάστηκε από την επιτροπή το 2015 και χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή αποζημιώσεων ενοικίαζε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τρία χρόνια από τον Ε/Κύπριο ιδιοκτήτη

και με βάση τη νομοθεσία του ψευδοκράτους, για να αγοραστεί η συγκεκριμένη ιδιοκτησία, βασική προϋπόθεση αποτελεί η ενοικίασή της για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αίτηση για άδεια πώλησης παρουσιάστηκε στο λεγόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο άναψε το πράσινο φως για ολοκλήρωσης της πράξης.

Επισημαίνεται ότι είναι το δεύτερο ξενοδοχείο Ε/Κυπριακής ιδιοκτησίας, μετά το Acapulco Resort Σύμβαση SPA Hotel, που περνά σε τουρκικά χέρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίμπρις, χθες άλλαξαν χέρια και ένα αγροτεμάχιο καθώς και δύο άλλα προνομιακά οικόπεδα πίσω από το Ξενοδοχείο Colony Hotel τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα