Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 19:30 ώρα Κύπρου

Όπως αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλούνται τα ελληνικά μέσα, η συνέντευξη θα μεταδοθεί μετά το πέρας της συνεδρίασης

των αρχηγών των κρατών, και αφού ο Αλέξης Τσίπρας συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Το πιθανότερο σενάριο αναφορικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης Τύπου, είναι ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα στείλει το μήνυμα ότι αναμένει το ξεπάγωμα της δέσμης βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία ήρθε μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του για το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σημειώνεται ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα είχαν ξαφνιάσει δυσάρεστα τους ευρωπαϊκούς κύκλους.

Ρήξη Eurogroup-Κομισιόν;

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της documentonews.gr, επικαλούμενο ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ΜΝΙ, αναφέρει ότι υπάρχει σαφής διάσταση μεταξύ Κομισιόν και Eurogroup. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ ουσιαστικά έδρασαν μόνοι τους κατά των ελληνικών θέσεων, με αφορμή τις εξαγγελίες Τσίπρα.

Το ΜΝΙ επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο της Κομισιόν, σύμφωνα με τον οποίο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είχε ενημερώσει το Eurogroup περί παγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, Κομισιόν και Eurogroup διαφωνούν μεταξύ τους για τις εξαγγελίες Τσίπρα και μάλιστα ο αξιωματούχος σημειώνει ότι η Κομισιόν θα είχε εγκρίνει τις εξαγγελίες Τσίπρα αν είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει.

Η διαφαινόμενη «ρήξη» στο ευρωπαϊκό σκηνικό φαίνεται να προκαλεί την αισιοδοξία της Αθήνας, αναμένοντας ότι το θέμα θα λυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πρόβλημα θα βρει λύση εντός των προσεχών ημερών, και πάντως πριν από τα Χριστούγεννα. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι ίδιες πηγές πιστεύουν, ότι όσοι αντιδρούν, με πρώτη τη Γερμανία, θα άρουν τις αντιρρήσεις τους, σε σχέση με την εφαρμογή από το 2017 των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα