Ποινική υπόθεση εναντίον της ΚΔ από υπαλλήλους των ΚΑ

Ποινική υπόθεση εναντίον της κυπριακής δημοκρατίας κατέθεσε μερίδα υπαλλήλων των κυπριακών αερογραμμών κατηγορώντας τόσο την κυπριακή δημοκρατία και το υπουργείο οικονομικών, όσο και τα μέλη του ταμείου προνοίας για παράνομη κατακράτηση μισθού.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Ορφανίδης, Χριστοφίδης &Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε που χειρίζεται την υπόθεση, με σχετική νομοθεσία του 2007 και συγκεκριμένα τον «περι προστασίας μισθού νόμο», η κατακράτηση μισθού υπαλλήλου αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Το δικηγορικό γραφείο προσθέτει πως ποινικό αδίκημα έπραξε και ο Χάρης Γεωργιάδης δια μέσου του Υπουργείου

Οικονομικών αφού όποιος συνδράμει στο να συντελείται το αδίκημα φέρει ευθύνη.

Μάλιστα, το εν λόγω γραφείο αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, οι εκκαθαριστές των Κυπριακών Αερογραμμών και τα Μέλη του Ταμείου Προνοίας συνέταξαν έγγραφο το οποίο καλούνται να υπογράψουν οι υπαλλήλοι των Κυπριακών Αερογραμμών για να λάβουν το ταμείο προνοίας που τους αναλογεί.

Ωστόσο, στο έγγραφο αναγράφεται ότι οι υπαλλήλοι δεν θα έχουν καμία απαίτηση για οποιοδήποτε ζήτημα προηγήθηκε ή μπορεί να προκύψει στο μέλλον, κάτι που δυσαρεστεί τους εργαζομένους, αφού σύμφωνα με δικηγόρο του γραφείου «Ορφανίδης, Χριστοφίδης &Συνεργάτες», αρκετοί διαφωνούν με τον τρόπο που υπολογίστηκε το Ταμείο Προνοίας και άλλοι κατέθεσαν ήδη αγωγές για παράλογη μείωση μισθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα