Παπαδόπουλος: Επικοινωνιακή η διαχείριση του Κυπριακού

Για επικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού έκανε λόγο ο Πρόεδρος το ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε ότι ακολουθείται μια λανθασμένη στρατηγική.

Στην παρέμβασή του στο συνέδριο των αποδήμων, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε επίσης να τερματιστεί η συσκότιση, όπως είπε, στις διαπραγματεύσεις και «να ακούσει ο κόσμος τι συζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Κάποιοι φοβούνται να μας πουν τι συζητούν και τι είναι που αποδέχονται. Είναι καιρός

να ακούσει ο κόσμος τι είναι που συζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Συνέχισε, λέγοντας ότι λαϊκισμός «είναι να λες δημόσια πως δεν αποδέχεσαι τις εγγυήσεις, αλλά παρασκηνιακά να συζητάς τρόπους εγγυήσεων. Λαϊκισμός είναι να λες στους πρόσφυγες ότι θα έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας, αλλά επί της ουσίας να αποδέχεσαι τέτοιες εξαιρέσεις που δεν θα επιστρέψει κανένας».

Εκφράζοντας «απεριόριστη ευγνωμοσύνη» προς τους απόδημους για όσα κάνουν προς όφελος της Κύπρου, ο κ. Παπαδοπουλος είπε ότι δεν συμμερίζεται το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί σήμερα στο νησί.

Η Τουρκία, είπε, δεν έχει αλλάξει καμία πάγια και διαχρονική της θέση στο Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι επικοινωνιακά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, καθώς ο Μουσταφά Ακιντζί χρησιμοποιεί διαφορετική ρητορική από προηγούμενους διαπραγματευτές της τ/κ πλευράς, όμως επί της ουσίας προωθεί και διεκδικεί τις ίδιες ακριβώς θέσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε ακολούθως για επικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού, την «κοινωνικοποίηση της κατοχής» με «εγκαίνια, περιπάτους, θέατρα και επί της ουσίας μηδέν».

Είπε ότι για τη μη λύση του Κυπριακού ευθύνεται η Τουρκία, διαχρονικός στόχος της οποίας είναι να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, «την ασπίδα μας», κάτι που αν γίνει αποδεκτό θα σημάνει το τέλος του κυπριακού ελληνισμού στο νησί.

Θα πρέπει να διασφαλίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία αν θέλουμε να επιζήσει ο Κυπριακός Ελληνισμός είπε.

Σήμερα, ανέφερε είμαστε κράτος, διεθνώς αναγνωρισμένο, μέλος της ΕΕ και μέλος των Ηνωμένων Εθνών και παρόλα αυτά δυσκολευόμαστε να τα βάλουμε με την Τουρκία.

Σκεφτείτε, συνέχισε, τι πρόκειται να γίνει, αν η Τουρκία πετύχει τον πάγιο και διαχρονικό της στόχο, να μας υποβαθμίσει από κράτος σε κοινότητα.

Σκεφτείτε τι θα γίνει, πρόσθεσε, αν μας μετατρέψουν σε Παλαιστίνιους της Μεσογείου, σε λαό χωρίς κράτος και αντιμέτωπο με την Τουρκία.

Αν ω μη γένοιτο, συμπλήρωσε, προκληθεί κάποιο πρόβλημα μετά τη λύση, «τι θα απογίνουμε; Ποιος θα μας ακούσει; Ποιος θα μας εκπροσωπήσει στα Ηνωμένα Έθνη; Ποιο θα είναι το κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε ακόμη λόγο για λανθασμένη στρατηγική στο Κυπριακό, λέγοντας ότι πέραν του κεφαλαίου της διακυβέρνησης, στις διαπραγματεύσεις δεν γίνεται καμιά συζήτηση για το εδαφικό, τις εγγυήσεις, την ασφάλεια.

“Αν δώσουμε όσα ζητά η Τουρκία, αναμένουμε να μας ανταμείψει στα υπόλοιπα κεφάλαια;”, διερωτήθηκε ο κ. Πααδόπουλος, ενώ είπε ότι δεν θα λύσουμε το Κυπριακό με την πολιτική του καλού παιδιού, με την εξίσωση θύτη και θύματος, του νόμιμου πολίτη με τον έποικο, του σφετεριστή με τον νοικοκύρη, της παρανομίας με τη νομιμότητα.

Εισηγήθηκε τέλος μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, με χρήση των τριών πλεονεκτημάτων της Κύπρου, όντας μέλος της ΕΕ, το μοναδικό αναγνωρισμένο κράτος στο νησί και ως χώρα που διαθέτει φυσικό αέριο.

Όπως είπε, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί απαραίτητο “τον απεγκλωβισμό από την κακή συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου του Φεβρουαρίου του 2014 και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής, η οποία θα θέτει ως κυρίαρχο στόχο την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα