ΠΚ: Ουδεμία σχέση με φροντιστήρια είχαν οι δύο ακαδημαϊκοί

Ουδεμία σχέση είχαν με τη διοργάνωση φροντιστηριακών μαθημάτων σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς, οι δύο ακαδημαϊκοί του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου που συμμετείχαν στην επιστημονική επιτροπή του Νέου Συστήματος Εξετάσεων Διορισίμων Εκπαιδευτικών (ΝΣΕΔE), αφού κάτι τέτοιο αντιβαίνει όχι μόνο της ηθικής τους, αλλά και του ζήλου με τον οποίο εργάστηκαν για να εξυπηρετήσουν την αποστολή που τούς όρισε η πολιτεία.

Αυτό αναφέρει το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι

«οι δύο ακαδημαϊκοί έθεσαν την παραίτησή τους στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού από ευθιξία, όπως θα έπραττε ο/η κάθε ένας/μια από εμάς και εσάς σε ανάλογη περίπτωση, και όχι υπό το βάρος της αποκάλυψης παρατυπιών, όπως ανεύθυνα αφέθηκε να νοηθεί στον Τύπο».

Προσθέτει ότι στην επιστολή παραίτησής τους, την οποία το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής ζήτησε και κατέχει, οι δύο ακαδημαϊκοί, «επεξηγούν ότι θέτουν την παραίτησή τους στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού λόγω ευθιξίας και διευκρινίζουν με συγκεκριμένα στοιχεία ότι ουδέν από όσα τούς καταλογίζονται ισχύουν».

«Δυστυχώς, αυτή η πτυχή του θέματος δεν δημοσιοποιήθηκε, καθώς επίσης δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ να ενημερωθούν από τα δύο ακαδημαϊκά μέλη για όλα τα γεγονότα που σήμερα καταγράφονται και τούς καταλογίζονται με άδικο και παντελώς ανυπόστατο τρόπο και ύφος», αναφέρει το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής.

Διευκρινίζει ότι «οι δύο ακαδημαϊκοί προσκλήθηκαν από την πολιτεία να συμμετάσχουν στην οργάνωση του ΝΣΕΔE και αποδέχτηκαν αφιλοκερδώς την πρόταση της πολιτείας, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν, ως πράττουν διαρκώς, τις ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Επίσης, οι δύο αυτοί ακαδημαϊκοί, «έχουν αφιερώσει αφιλοκερδώς απεριόριστες ώρες και κόπο τα τελευταία δύο χρόνια για να εκπαιδεύσουν θεματοθέτες από διάφορες ομάδες και να τους βοηθήσουν όχι μόνο να αντιληφθούν τη φιλοσοφία της όλης προσπάθειας, αλλά και να ξεκινήσουν να παράγουν ιδέες προς την κατεύθυνση υλοποίησης της προσπάθειας αυτής».

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής αναφέρει ότι «ενδεικτικός είναι ο χαρακτηρισμός εμπειρογνώμονα από τις ΗΠΑ, ο οποίος παρείχε σχετική εμπειρογνωμοσύνη, μέσω της παρουσίας του στην Κύπρο, δηλώνοντας ότι καταβλήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια, υπερθεματίζοντας ότι ανάλογες προσπάθειες στις ΗΠΑ στοιχίζουν εκατομμύρια δολάρια».

Προσθέτει ότι «οι δύο ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου επωμίστηκαν αμισθί σημαντικότατο μέρος του τιτάνιου αυτού έργου, ευελπιστώντας ότι αυτό θα εξυπηρετούσε το εκπαιδευτικό σύστημα και την πολιτεία γενικότερα».

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής αναφέρει πως «είναι προφανές σε όλους/όλες μας, ότι η επιλεκτική και αποσπασματική παρουσίαση των γεγονότων σε σχέση με τα δύο ακαδημαϊκά μέλη του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει ως βασικό στόχο να πλήξει κυρίως το κύρος της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του ΝΣEΔΕ για μια σειρά από λόγους που ήδη έχουν γνωστοποιηθεί από συντεχνίες, πολιτικές παρατάξεις, οργανωμένα σύνολα κλπ».

Σημειώνει ότι «δεν θα πρέπει να δολοφονούνται χαρακτήρες, ειδικότερα ανθρώπων/επιστημόνων των οποίων η προσφορά τους προς την παιδεία του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και η ηθική τους, είναι αδιαμφισβήτητες και χαίρουν ευρείας εκτίμησης από τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Αναφέρει, επίσης, ότι «οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιβεβαιώσουν τη στήριξη που λαμβάνουν διαχρονικά από τα δύο ακαδημαϊκά μέλη του Πανεπιστημίου Κύπρου που σήμερα τυγχάνουν αυτού του χειρισμού».

Καταλήγοντας, το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής εκτιμά ότι «η απουσία αντίλογου οδηγεί σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που άδηλα υποσκάπτει την ακεραιότητα του χαρακτήρα των εν λόγω ακαδημαϊκών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αυτή βασίζεται σε εντελώς αναληθή γεγονότα, όπως οργάνωση φροντιστηρίων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα σε διορίσιμους εκπαιδευτικούς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα