Κύπριοι χάκερ πρωταγωνιστές σε διαδικτυακή απάτη στην Ινδία!

Ένας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας στην Βομβάη έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, όταν ο λογαριασμός του χρεώθηκε 1,3 lakh (περίπου 2000 δολάρια) από πόλη της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Times of India, ο επιχειρηματίας δεν πήρε κάποιο μήνυμα για τη συναλλαγή στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά δέχτηκε δύο κλήσεις από την τράπεζα

του αλλά δεν τις απάντησε γιατί κοιμόταν.

Ο Ινδός έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία τώρα ψάχνει πώς οι πληροφορίες της κάρτας του έφτασαν στην Κύπρο. Μάλιστα η τράπεζα του τον χρέωσε ολόκληρο το ποσό, ενώ θα τον αποζημιώσουν αργότερα, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας.

Ουσιαστικά η κάρτα του χρησιμοποιήθηκε για αγορά online γύρω στις 1:53 τα ξημερώματα και η συναλλαγή έγινε στη Λευκωσία. Το πιο παράξενο είναι ότι οι χάκερ που βρίσκονται στην Κύπρο, κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο ποσό από την κάρτα του, ενώ έπρεπε να παρακάμψουν εμπόδια όπως η μεταφορά του ποσού από ξένα χώρα και σε ξένο συνάλλαγμα χωρίς να χρειάζεται η έγκριση του χρήστη.

Ειδικός στην Ινδία μάλιστα ισχυρίζεται ότι το δεύτερο επίπεδο επιβεβαίωσης, όπως το OTP, είναι σε ισχύ μόνο στην Ινδία. Καταλόγισε ευθύνες μόνο στην Τράπεζα που δεν έστειλε μήνυμα επιβεβαίωσης στον επιχειρηματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα