Πήραν πολεοδομική άδεια για το μνήμειο του Γρίβα στη Λεμεσό

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της παραχώρησης πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση μνημείου για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή στον χώρο όπου βρίσκεται το κρησφύγετο στη Λεμεσό.

Η υπόθεση αυτή πάει πίσω τουλάχιστον 15 χρόνια, καθώς πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα - Διγενή, το οποίο δεν ικανοποιήθηκε από τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια Λεμεσού.

Η υπόθεση αυτή πήγε μέχρι και στις δικαστικές αίθουσες, οι οποίες έκαναν αποδεκτό το αίτημα για το δικαίωμα ανέγερσης μνημείου στον χώρο του κρησφύγετου.

Το

Ίδρυμα, μετά και από αυτή την εξέλιξη, επανήλθε στην πολεοδομική επιτροπή του Δήμου Λεμεσού και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αίτηση, από τεχνοκρατικής πλευράς, είχε κάθε δικαίωμα να αδειοδοτηθεί, αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις όμως είναι η πολιτική χροιά που έχει το συγκεκριμένο θέμα.

Η πολεοδομική άδεια παραχωρήθηκε τελικά από το δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, καθώς οι δημοτικοί Σύμβουλοι Λεμεσού του ΔΗΣΥ, του ΕΛΑΜ, της Συμμαχίας και της Αλληλεγγύης τάχθηκαν υπέρ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Λεμεσού του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της Κίνησης Πολιτών Πράσινη Λεμεσός τάχθηκαν κατά. Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης τήρησε αποχή.

Υπάρχουν ακόμα βήματα να γίνουν βάσει των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα