DanatCon: Επιτυχία το 2ο Business Challenge της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο δεύτερος διαγωνισμός επιχειρηματικής προσομοίωσης (Business Simulation) που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η DanatCon που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ικανοτήτων διοίκησης για διευθυντικά στελέχη και παρουσίασε το περιοδικό Capital Today.

Τον διαγωνισμό ακολούθησε επίσημη εκδήλωση προς τιμή

των συμμετεχόντων στην οποία παρευρέθηκαν και προσωπικότητες του Κυπριακού επιχειρείν. Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η απονομή των βραβείων στις εταιρείες που αναδείχτηκαν νικητές στην προσομοίωση. Τα βραβεία πήραν: AstroBank (1ο βραβείο), Societe Generale (2ο βραβείο) και Eureka (3ο βραβείο).

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της DanatCon κ. Πάρις Κυριάκου, ανέφερε ότι οι επιχειρηματικές προσομοιώσεις (Business Simulations) θεωρούνται ως το πιο καινούριο και αποτελεσματικό εργαλείο εκπαίδευσης διότι επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις διοικητικές ικανότητες τους σε ένα περιβάλλον που αντικατοπτρίζει σχεδόν απόλυτα το πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διαχειριστούν όλους τους σημαντικούς παράγοντες διοίκησης μιας επιχείρησης με στόχο να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη αξία για τον οργανισμό που διοικούν σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν από τα λάθη τους χωρίς οποιοδήποτε πραγματικό κόστος για την εταιρεία τους.

Η Κυπριακή αγορά έχει αγκαλιάσει το εργαλείο αυτό και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από αρκετές εταιρίες για να αναπτύξουν τις ικανότητες διοίκησης διευθυντικών στελεχών.

Στην εκδήλωση ξεχώρισε και η ομιλία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πετρελαιοειδών Staroil Γιώργου Πέτρου ο οποίος μίλησε για την πέραν των 35 χρόνων εμπειρία του στον κλάδο, καθώς και για το πώς κατάφερε να ανελιχθεί επαγγελματικά. Ο κ. Πέτρου έδωσε παράλληλα τις δικές του συμβουλές στις επιχειρήσεις για το πώς μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή.

Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης ο ΟΠΑΠ Κύπρου και αργυρός η Coffee Island Κύπρου.

Η DanatCon συνεργάζεται με την Business Smart International Αγγλίας, πρωτοπόρο στον τομέα των επιχειρηματικών προσομοιώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα