Πετρίδης: Οι μεταρρυθμίσεις θα κρίνουν την αξιοπιστία μας

Θέμα αξιοπιστίας του κράτους θα υπάρξει σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Σχολιάζοντας την πρώτη άφιξη της Τρόικας στην Κύπρο μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο κ.Πετρίδης τόνισε ότι η υλοποίηση των εν λόγω

μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαίες «για το δικό μας καλό και όχι γιατί ήρθαν κάποια τεχνικά κλιμάκια των διεθνών δανειστών».

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Εσωτερική Αγορά στη βάση των 10 προτεραιοτήτων του Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Πετρίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της Κύπρου έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς παράγοντα στην πραγμάτωση αυτών των μεταρρυθμίσεων, που εδώ και πολύ καιρό έχουμε εξαγγείλει».

«Από εμάς εξαρτάται, εμείς πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις για το δικό μας το καλό και όχι γιατί ήρθαν κάποια τεχνικά κλιμάκια ή κάποιοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μας παρακολουθούν», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «ο σχεδιασμός έχει τελειώσει, τα δικά μου νομοσχέδια έχουν κατατεθεί και πλέον πρέπει να δούμε αν θα υλοποιηθούν και αυτό αφορά πολλές από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η Κυβέρνηση έχει προωθήσει όλο αυτό το διάστημα, και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων δομικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο ίδιος προσωπικά δεν θα έχει συναντήσεις μαζί τους και ότι οι συναντήσεις θα γίνουν σε τεχνικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, που ήταν ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση, είπε ότι «ξέρουμε ότι θα έχουμε αυτού του είδους τις επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για να καταγράφεται η εξέλιξη, η πρόοδος των δεσμεύσεων οι οποίες είναι εδώ και στις οποίες πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι και σοβαροί, με υπευθυνότητα και σύνεση, μέχρις ότου βγούμε απ` αυτό στο οποίο μπήκαμε και δεν έχει τελειώσει με την ολοκλήρωση του προγράμματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα