Παρουσίαση βιβλίων Μιχάλη Παπαδόπουλου και Χρήστου Α. Μιχαήλ

Το βιβλιοπωλείο Σολώνειο με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στην παρουσίαση των ποιητικών βιβλίων των δημοσιογράφων Μιχάλη Παπαδόπουλου και Χρήστου Α. Μιχαήλ (Μιχάλαρου).

Δύο ποιητές και δημοσιογράφοι συνδιαλέγονται μεταξύ τους και συνομιλούν με το κοινό για τα βιβλία τους, την ποίηση και την ανάγκη της γραφής, σε μια βραδιά χωρίς πρωτόκολλο, όπου τον πρώτο λόγο έχει ο αυτοσχεδιασμός.

Θα παρουσιαστούν τα βιβλία:

“Εκδοχές

ενός ποιήματος", εκδ. Φαρφουλάς (2016) του Μιχάλη Παπαδόπουλου

"Σκιά Γυναίκα". εκδ. Μετρονόμος (2014) του Χρήστου Α. Μιχαήλ (Μιχάλαρου)

Bio

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έκανε σπουδές Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές “Αμμόλιθος” (1997), “Εντός Συνόρων” (2000), “Έλικας Φανταστικού Ελικοπτέρου” (2010) και “Οι εκδοχές ενός ποιήματος” (2016). Η δεύτερη συλλογή του τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης της Κύπρου του 2001. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε κυπριακά, ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ έχουν επίσης μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον κυπριακό Τύπο.

Ο Χρήστος Α. Μιχαήλ (Μιχάλαρος) γεννήθηκε στη Σαλαμίνα της Ελλάδας και τελείωσε το σχολείο στη Λεμεσό. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Δημοσιογραφία στο Newcastle University. Έχει εκδώσει τα βιβλία “Η καχυποψία ενός άλλοθι” (2010) και “Σκιά γυναίκα” (2014), ενώ το διήγημά του “Γουλιά καφέ” περιλαμβάνεται στη συλλογική έκδοση διηγημάτων των εκδόσεων Vakxikon με γενικό τίτλο “Αμ’ έπος ανέργων” (2013). Παράλληλα γράφει στίχους για τραγούδια. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον κυπριακό Τύπο.

info

Πέμπτη 11 Μαΐου, ώρα 18:30

Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου

Βυζαντίου 24, Στρόβολος, Λευκωσία

τηλ. 22 666799

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα