Τι γίνεται με τις 2 για ανακριβή στοιχεία στις βουλευτικές

Ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις δυο βουλευτίνες που δήλωσαν ανακριβή στοιχεία για τις διαφημιστικές τους δαπάνες.

Υπενθυμίζεται ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία/τιμολόγια που είχαν συνυποβληθεί με τις «Εκθέσεις εκλογικών δαπανών», καθώς επίσης και από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις που λήφθηκαν από διαφημιστικούς φορείς για τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε κάθε υποψήφιο ή για λογαριασμό του, διαπιστώθηκε ότι δύο υποψήφιες, οι οποίες αναφέρονται πιο κάτω, δεν είχαν δηλώσει στις «Εκθέσεις εκλογικών δαπανών» όλα τα έξοδα που διενήργησαν.

Δείτε εδώ: Αυτοί δήλωσαν ανακριβή στοιχεία

για τις Βουλευτικές Εκλογές

Όπως σημειώνει η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, εάν ληφθούν υπόψη τα έξοδα που δεν δηλώθηκαν, το αναθεωρημένο συνολικό ποσό των εκλογικών δαπανών για τις εν λόγω υποψήφιες, υπερβαίνει το ανώτατο όριο των €30.000 όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.

Νατάσα Πηλείδου: Σύμφωνα με επιστολή της κας Πηλείδου, ημερ. 30.3.2017 προς τον Έφορο Εκλογής, Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας, οι διαφημιστικές δαπάνες ύψους €4.284, περιλαμβάνονται στα τιμολόγια που επισυνάφθηκαν στην Έκθεση. Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι, εκ παραδρομής, δεν κατέγραψε στην Έκθεση τα τιμολόγια αυτά, λόγω του ότι δεν αντιλήφθηκε πλήρως τον τρόπο συμπλήρωσης της Έκθεσης.

Μαριέλλα Αριστείδου: Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, σύμφωνα με επιστολή της κας Αριστείδου ημερ. 20.3.2017 προς την Επαρχιακή Διοίκηση Κερύνειας, εκ παραδρομής, ο διαφημιστικός φορέας, ο οποίος της παρείχε διαφημιστικές υπηρεσίες, περιέλαβε στην κατάσταση που απέστειλε στην Υπηρεσία μας, τιμολόγιο αξίας €5.950, που αφορούσε σε διαφήμιση της ίδιας της εταιρείας που ενεργούσε ως υποστηρικτής της και πλήρωσε τα τιμολόγια και όχι σε διαφήμιση της υποψήφιας.

Δείτε εδώ: Ζήτησαν ποινική δίωξη Ανδρέα Πιτσιλλίδη

Όπως προβλέπεται στην νομοθεσία, οι παραβάτες μετά από υπόδειξη του Γενικού Εφόρου καταβάλλουν πρόστιμο το οποίο και διευθέτησε η πρώτη βουλευτής.
Αναφορικά με την δεύτερη βουλευτίνα για την οποία υπάρχει μερική σύγχυση για την διαφημιστική της εταιρεία, θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί και αν ευσταθούν τότε θα πληρώσει το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται.

Άλλο θέμα που εγείρεται είναι αυτό των σφραγίδων στα τιμολόγια, πρακτική η οποία δεν ακολουθήθηκε και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαφανεί κατά πόσο αυτά παραλήφθηκαν καθυστερημένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα