Παραπλάνηση για Συνεργατική Κεντρική καταγγέλλουν Οικολόγοι

Για παραπλάνηση κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων σχετικά με τον έλεγχο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας από τον Γενικό Ελεγκτή. Το Κίνημα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κατάλαβαν, όπως επισημαίνεται γιατί φοβόταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τον έλεγψχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, στις 19 Σεπτεμβρίου, ρωτήσαμε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τι φοβόταν και ήθελε να μπλοκάρει με πρόταση νόμου τη δυνατότητα ελέγχου της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

από τον Γενικό Ελεγκτή.

Σήμερα καταλάβαμε ορισμένους από τους λόγους. Η έρευνα που πραγματοποίησε η Ελεγκτική Υπηρεσία στον Συνεργατισμό φέρνει στην επιφάνεια απίστευτα γεγονότα και εκθέτει, εφόσον επιβεβαιωθούν οι διαπιστώσεις, την Κυβέρνηση.

Ο κ. Μιχαηλίδης, διαψεύδει τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών ως προς τον τρόπο πρόσληψης του Γενικού Διευθυντή στη ΣΚΤ, με αφορμή τα όσα ανέφερε σχετικά ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει παραπλάνηση σε τρία σημεία:

• Τον χαμηλότερο μισθό που θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ότι ήταν δυόμιση φορές μεγαλύτερος από το ποσό που καθορίστηκε για τη θέση του Γενικού Διευθυντή, δηλαδή 200.000 ευρώ, αφού στα πρακτικά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο ενώ δυνητικά ενδιαφέρονταν και οι οκτώ

• Την κάλυψη της θέσης μετά από έξι μήνες από τους υπόλοιπους υποψήφιους, αφού στα πρακτικά αναφέρεται 2 με 3 μήνες το διάστημα που απαιτείτο για να αποδεσμευτούν

• Την προσφορά των κενών θέσεων πρώτα προς το υφιστάμενο προσωπικό, αφού όπως αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2014 σε τουλάχιστον 12 προσλήψεις αυτό δεν ίσχυσε.

Καλούμε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να δώσει άμεσα εξηγήσεις.Εφόσον ισχύουν οι παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή τίθεται μεγάλο θέμα εξαπάτησης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα