«Παγκόσμια» η Εθνική Γυναικών

Στη Β’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται από τις 22:25 της Τετάρτης η Εθνική Γυναικών Κύπρου. Τα κορίτσια των Πέτρου Πατσιά και Κώστα Παναγίδη κέρδισαν μέσα στο Τόρσβαν τη γηπεδούχο ομάδα των Νησιών Φαρόε με 3-1 και πήραν την πρώτη θέση στην προκριματική φάση των Μικρών Κρατών Αγώνων που δίνει «γεύση» από Παγκόσμιο.

Οι διεθνείς μας πέτυχαν το 3/3 όπως ήταν ο βασικός στόχος στην προκριματική φάση και παράλληλα πέρασαν και στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες των Μικρών Κρατών με τους

τελικούς να διεξάγονται το 2017 στο Λουξεμβούργο.

Καλή αρχή
Εντυπωσιακά μπήκε η Εθνική μας στο πρώτο σετ. Έχοντας σωστές επιλογές προηγήθηκε με 3-0 αιφνιδιάζοντας τις γηπεδούχες οι οποίες σταδιακά ανέβαιναν. Ωστόσο, το καλό σερβίς (δυο άσσους η Ι. Λεωνίδου), το σωστό μπλοκ και οι φάσεις που τέλειωναν μας έδωσαν προβάδισμα δυο πόντων 08-06 στο πρώτο τεχνικό τάιμ –άουτ.


Με την είσοδο των δυο ομάδων στο taraflex η ομάδα των Νησιών Φαρόε αντέδρασε έκανε ένα σερί 03-01 και ισοφάρισε 09-09. Άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής που εκμεταλλεύτηκε τα καλά σέρβις της αρχηγού Άντρης Ιορδάνους, το καλό μπλοκ και την Ζακχαίου με συνέπεια να προηγηθεί με 16-11 και στη συνέχεια 19-13 αφού η υποδοχή των Νησιών Φαρόε είχε προβλήματα. Η Εθνική ανέβασε ακολούθως και άλλο τη διαφορά 20-13

Κάπου εκεί όμως χάλασε η υποδοχή, με συνέπεια η ομάδα των Νησιών Φαρόε να το εκμεταλλευτεί και να μειώσει με συνεχείς πόντους σε 24-20. Ένα διπλό μπλοκ των Ι. Λεωνίδου και Ιορδάνους μας έδωσαν το σετ με 25-21 και το προβάδισμα στο σκορ με 1-0.


Εντυπωσιακή παρουσία
Η Εθνική κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ και μετά το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα 01-03 έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και προηγήθηκε 16-09 αφού τα πάντα και κυρίως η επίθεση δούλευε στην εντέλεια. Η Εθνική ήταν εντυπωσιακή και συνεχώς αύξανε τη διαφορά, αφού προηγηθήκαμε 20-12 για να τελειώσουμε το σετ με καρφί της Ιορδάνους με 25-14 και να «γράψουμε» πανηγυρικά το 2-0.


Δεν μας βγήκε τίποτα
Το τρίτο σετ η ομάδα των Πέτρου Πατσιά και Κώστα Παναγίδη μπήκε πολύ άσχημα, με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με 05-12. Η υποδοχή δεν δούλεψε καθόλου (οι αντίπαλες σημάδευαν την Ζακχαίου) με αποτέλεσμα οι επιθέσεις να μην βγαίνουν, ενώ ούτε το μπλοκ και η άμυνα λειτούργησαν.
Η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ με 06-14 και προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της μειώνοντας σε 09-14 και αργότερα 12-15, αφού άρχισε να δουλεύει το μπλοκ, ενώ τα σερβίς δυσκόλεψαν τις γηπεδούχες. Το σετ από εκείνο το σημείο παιζόταν πόντο –πόντο, αλλά οι παίκτριες των Νησιών Φαρόε εκμεταλλεύτηκαν το πολύ καλό παιχνίδι στο φιλέ και προηγήθηκαν 18-23 για να τελειώσουν το σετ με 19-25 και να μειώσουν σε 2-1 τα σετ.

Έδειξαν την κλάση τους
«Πίσω τους» άφησαν το κακό τρίτο σετ οι παίκτριές μας οι οποίες στα αρχικά στάδια του τέταρτου σετ ήταν πολύ καλές και προηγήθηκαν με 05-02 και 06-03 με αιχμή την Ζακχαίου. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ –άουτ η Εθνική ήταν μπροστά με 08-04 και ακολούθως 10-04 αλλά είχαμε την ατυχία να τραυματιστεί η ακραία Έμιλυ Δημητρίου.


Στο διάστημα αυτό ξεχώρισε η ενεργητικότητα της αρχηγού Άνδρης Ιορδάνους που ολοκλήρωσε πολλές φάσεις από τον κεντρικό άξονα. Η διαφορά των πόντων για την Εθνική μας ανέβηκε και στους δέκα 16-06 δείχνοντας ότι είμαστε το αφεντικό του σετ. Με απόλυτη συγκέντρωση και αφού έβγαλε καλές άμυνες η Εθνική προηγήθηκε με 21 -10 για να κερδίσουμε τελικά με 25 – 13 μέσα σε έκρηξη χαράς από τις παίκτριές μας και τους προπονητές μας, αφού π[ήραμε τον αγώνα με 3-1 σετ. Ταυτόχρονα, πανηγυρίζουμε και την πρόκριση στη β προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Κορυφαία του αγώνα ήταν η αρχηγός Άντρη Ιορδάνους με 12 πόντους και ακολούθησαν οι: Ζακχαίου με 11, Χ’’Χριστοδούλου με 9. Τέσσερεις άσσους έγραψε η Ιωάννα Λεωνίδου, ενώ καλύτερη υποδοχέας του αγώνα ήταν η Ράνια Στυλιανού με 53%.


Κύπρος (Π. Πατσιάς): M. Κολοκοτρώνη, Λάμπρου, Ζακχαίου, Στυλιανού, Ιορδάνους, Ι. Λεωνίδου. Λίμπερο: Ε. Λεωνίδου, Μοσφιλιώτη. Αλλαγές: Δημητρίου, Χ’’Χριστοδούλου, Σπύρου.
Ν.Φαρόε (Τζ. Π. Στόνγκουμ): Γκούτεσσεν, Τραντάρα, Κάλσο, Τόμανσεν, Ε. Πούρκχους, Σ. Πούρκχους. Λίμπερο: Μόρτενσεν, Μάγκνουσεν. Αλλαγές: Σκάαλουμ, Πούλσεν, Τζένσεν, Σοννεντότιρ, Όλσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα