Ομόνοια: Ο Ρούνιε, ο Ιανουάριος και η ανάγκη για ενίσχυση

Από τρεις μέχρι τέσσερεις εβδομάδες εκτός δράσης θα παραμείνει ο Ιβάν Ρούνιε, λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Άρη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην καλύτερη περίπτωση θα χάσει τα παιχνίδια με Ένωση (29/11), ΑΕΛ (6/12) και Νέα Σαλαμίνα (13/12) και στη χειρότερη θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τον Εθνικό (19/12). Εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο,

πολύ πιθανόν η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Δόξα (22/12) να είναι η τελευταία του παρουσία μέσα στο 2015. Ή, ακόμη, και η τελευταία του παρουσία με το «τριφύλλι» στο στήθος…

Ο Κροάτης αμυντικός ήρθε δανεικός από την Νόρτζελαντ πριν από 11 μήνες. Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο μήνα και ο νέος προπονητής θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του 25χρονου αμυντικού. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική συγκυρία για τον ίδιο, αφού θα είχε την ευκαιρία να αποδείξει στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς τι αξίζει και αν δικαιούται μια θέση στο ρόστερ. Ο Κροάτης, όμως, είχε την ατυχία να τραυματιστεί στο ντεμπούτο του νέου του προπονητή και πλέον ο Σέρβος τεχνικός θα πάρει τις αποφάσεις του βάσει του τι είδε (ή θα δει) μέσω των DVD, αλλά και των συζητήσεών του με τον βοηθό του, Άκη Ιωακείμ.

Προφανώς και αυτά δεν είναι καλά νέα για τον Ιβάν Ρούνιε, αφού οι φετινές του εμφανίσεις κινήθηκαν στη μετριότητα. Έκανε κάποια (λίγα) καλά παιχνίδια, έκανε και κάποια άλλα στα οποία ήταν πολύ κακός. Πολύ δύσκολα, λοιπόν, θα προλάβει να διαφοροποιήσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για το πρόσωπό του ο Κροάτης και σίγουρα δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα αν τελικά ο Μιλόγεβιτς αποφασίσει να μην ανανεωθεί ο δανεισμός του (ή η απόκτησή του με ελευθέρα).

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός. Κάθε άλλο. Είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση του κέντρου της άμυνας. Και όχι με έναν οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστή. Επιβάλλεται η Ομόνοια να αποκτήσει στόπερ εγνωσμένης αξίας, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά σε αυτή τη σημαντική θέση. Αν τα (οικονομικά) δεδομένα ήταν διαφορετικά, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει συζήτηση για απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, αφού και ο Μεντί, ο οποίος ήρθε για να έχει βασικό ρόλο, έχει μηδαμινή προσφορά. Η χρησιμοποίηση του Καντούτση (αντί του τραυματία Ρούνιε) στο προχθεσινό παιχνίδι μπορεί να θεωρηθεί και προάγγελος για το μέλλον του Σενεγαλέζου αμυντικού στην ομάδα.

Φωνάζει και η απουσία «κίλερ»
Ίδια (ίσως και μεγαλύτερη) είναι η ανάγκη για απόκτηση επιθετικού που θα έχει το εύκολο γκολ. Η επιλογή του Κώστα Καϊάφα (και των συνεργατών του) να μην αντικαταστήσει τον Μίκαελ Ποτέ εμπεριείχε τεράστιο ρίσκο και στην πορεία αποδείχθηκε πέρα για πέρα λανθασμένη. Προφανώς και περίμενε περισσότερα γκολ από τον Αντρέ Σκέρμπι. Ο Μαλτέζος όμως δεν είναι κλασικός κεντρικός επιθετικός και μας το έχει θυμίσει αυτό σε αρκετά φετινά παιχνίδια. Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκέφτεται ο νέος τεχνικός της Ομόνοιας, θεωρούμε δεδομένο ότι θα ζητήσει την απόκτηση ενός επιθετικού πρώτης γραμμής. Οι διαδικασίες αξιολόγησης κάποιων ονομάτων που είχαν προταθεί ξεκίνησε πριν από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και δεν βλέπουμε για ποιο λόγο μπορεί να αλλάξει αυτό. Η ομάδα «φωνάζει» ότι έχει ανάγκη από έναν επιθετικό, που θα μετατρέπει σε γκολ τις πολλές φάσεις που δημιουργεί η ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν και ο Σκέμπρι, Σιέρινταν ή ο Ρουσιάς να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι.
Απ’ εκεί και πέρα, θα μπορούσε να γίνει μεγάλη συζήτηση σε ποιες άλλες θέσεις μπορεί να ενισχυθεί η Ομόνοια. Μπορεί να μην παρουσιάζονται τα ίδια κενά και αδυναμίες, ωστόσο υπάρχουν θέσεις που θα μπολιαστούν με περισσότερη ποιότητα. Γιατί πάντα, από το καλό υπάρχει το καλύτερο…

Keywords
Τυχαία Θέματα