Συνάντηση Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της ΤΟΤΑL

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα δεχθεί στις 12.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό αντιπροσωπεία της TOTAL, υπό τον επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος της γαλλικής εταιρείας.

Χθες αίτημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία για παραχώρηση μεριδίου από το τεμάχιο «Αφροδίτη» προς την εταιρεία βρετανικών συμφερόντων BG Group,

υπέβαλε η εταιρεία Noble Energy.

Η Noble επιθυμεί να παραμείνει διαχειρίστρια, κατέχοντας το 35%, με την εταιρεία BG να έχει το 35% και την Delek το 30% του τεμαχίου.

Η BG προσφέρει σημαντική τεχνική, οικονομική και εμπορική δυνατότητα στη συνεργασία. Η μακροχρόνια παρουσία και εμπειρία τους στην περιοχή είναι πολύ καλό συμπλήρωμα για τη δική μας, και είμαστε σίγουροι πως ο συνδυασμός των δυνάμεών μας θα ενισχύσει την αξία του οικοπέδου 12» εξήγησε ο Αντιπρόεδρος της Noble, Κιθ Έλιοτ.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δεικνύει και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις προοπτικές της, από μια εταιρεία με τεράστια τεχνική και εμπορική οικονομική εμβέλεια δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η εξέλιξη ευθυγραμμίζει τα τεχνικά και εμπορικά συμφέροντα του κοιτάσματος «Αφροδίτη» με την Αίγυπτο, αφού, όπως είπε, η εταιρεία BG Group είναι διαχειρίστρια και ιδιοκτήτρια του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Ίντκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα