Απόλλων: Μια τεράστια, ανοικτή πληγή

Τη μεγάλη φετινή του αδυναμία, δηλαδή το γκολ, πλήρωσε για ακόμα ένα παιγνίδι ο Απόλλωνας.

Οι «κυανόλευκοι» έμειναν στο 4ο φετινό τους 0-0, με αποτέλεσμα να χάσουν ακόμα μια χρυσή ευκαιρία να πλησιάσουν σε απόσταση βολής από την κορυφή. Αν προσθέσουμε και το μηδέν στη μοναδική φετινή τους ήττα, οι «κυανόλευκοι» έμειναν άσφαιροι στα μισά από τα παιγνίδια που έδωσαν στο πρωτάθλημα.
Το θέμα του γκολ αποτελεί τεράστια πληγή για την ομάδα του Εμάνουελ. Με τον πιο αξιόπιστο

σκόρερ της (Παπουλή) παροπλισμένο από την τιμωρία που του επέβαλε ο αθλητικός δικαστής, η λεμεσιανή ομάδα κάθε εβδομάδα πετάει πολύτιμους βαθμούς που θα την είχαν φέρει ακόμα και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γκίε δεν μπορεί με τίποτα να βρει ρυθμό, γκολ από τους άλλους παίκτες μπαίνουν με το σταγονόμετρο και ο Απόλλωνας αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τις εξαιρετικές φετινές αμυντικές του επιδόσεις, αφού προχθές στο Παφιακό η «κυανόλευκη» ομάδα κράτησε για 7ο παιγνίδι ανέπαφη την εστία της.

Προχθές στο Παφιακό ο Απόλλωνας δεν ήταν καλός. Αν και ξεκίνησε πολύ καλά το παιγνίδι και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά έδειχνε να κυριαρχεί, το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό του διάστημα τον αποσυντόνισε όσο περνούσε ο χρόνος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κλασικές ευκαιρίες έκανε μόνο τρεις. Στο 13' με τον Βασιλείου που φάνηκε άτυχος στο πλασέ, αφού η μπάλα βρήκε το δοκάρι, η διπλή φάση με Στογιάνοβιτς και Φρέιρε στο 49' και η ευκαιρία του Κολοκούδια στις καθυστερήσεις.

Υπάρχουν δικαιολογίες
Δικαιολογία φυσικά αποτελεί ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος, που ήταν χειρότερος από αυτόν που ανέμεναν οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού και οι πολλές απουσίες, αφού ουσιαστικά ήταν δέκα, μιας και οι 8 ήταν εκτός αποστολής, ενώ Σλάβτσεφ και Μέζγκα δεν μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικά.
Όμως και παρά το γήπεδο χωράφι που βρήκε για 3η φορά (και λογικά τελευταία για φέτος) ο Απόλλωνας, ή τις πολλές και σημαντικές απουσίες, έπρεπε η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ να βρει τον τρόπο να φύγει από την Πάφο με το τρίποντο. Γνώριζε τη νίκη της Ανόρθωσης στο ντέρμπι μια μέρα νωρίτερα και πως με τρίποντο θα έφθανε στο -2 από την κορυφή, αντιμετωπίζοντας ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ διαδοχικά στις επόμενες αγωνιστικές. Όμως αντί αυτό να κάνει τους παίκτες του Απόλλωνα να αγωνιστούν με περισσότερο πάθος, τους αποδιοργάνωσε όταν δεν έφερε αποτέλεσμα το καλό τους μπάσιμο στο παιγνίδι.
Από τον Απόλλωνα είναι φανερό ότι λείπει ο παίκτης σκόρερ. Ο Γκίε έβαλε 2 γκολ σε 11 παιγνίδια, ο Τουράμ 1 σε 8, ένα γκολ σημείωσε και ο Ντα Σίλβα. Ο Παπουλής έβαλε 4 αποδεικνύοντας και φέτος ότι αν και όχι καθαρόαιμος φορ είναι η πιο σοβαρή επιθετική απειλή της ομάδας, και από εκεί και πέρα τα άλλα γκολ σημείωσαν οι αμυντικοί Ελίζιο (2), Φρέιρε και ο Σλάβτσεφ στην πρεμιέρα.

Με την πλάτη στον τοίχο
Οι διαδοχικές άγονες ισοπαλίες με Ερμή και Πάφο, όχι μόνο στέρησαν από τον Απόλλωνα τη δυνατότητα σήμερα να είναι στην πρώτη θέση με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, αλλά μετέτρεψαν τα επερχόμενα ντέρμπι σε παιγνίδια της χρονιάς. Είναι ξεκάθαρο ότι στη χειρότερη περίπτωση η λεμεσιανή ομάδα πρέπει να πάρει 4 βαθμούς για να διατηρήσει τις αποστάσεις της από την κορυφή, αφού σε διαφορετικό σενάριο η ψαλίδα θα ανοίξει επικίνδυνα. Το Σάββατο ο Απόλλωνας υποδέχεται την ΑΕΚ και θα πρέπει πέρα από την καλή αμυντική συμπεριφορά να βρει λύσεις και στο σκοράρισμα, αφού χωρίς γκολ δεν έχει νίκες, είναι τόσο απλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα