Ομόνοια: Έβαλε πλώρη για μεγάλο ρεκόρ

Πέραν από τα αξεπέραστα ρεκόρ των Σωτήρη Καίάφα (1977) που πέτυχε 44 γκολ σε μια περίοδο και τα 42 γκολ του Ράουφμαν (1998), από τότε οι Μάριος Νεοφύτου και Λούκα Σόσιν αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ με περισσότερα από 28 γκολ.

Την περίοδο 2002-03 ο Μάριος Νεοφύτου με την φανέλα της Ανόρθωση πέτυχε 33 γκολ, ενώ 2005-06 ο Λούκας Σόσιν με τον Απόλλωνα

πέτυχε 28.

Από τότε οι πρώτοι σκόρερ κυμαίνονται από τα 16 μέχρι τα 24 γκολ. (Σερτζίαο, Σολάρι, Σεμέδο, Ζοεάνο, Μρντάκοβιτς, Φρέντι, Βασκονσέλος, Μοντέιρο, Σανγκόι, Ταγκαμπατζούμι)

Στη φετινή περίοδο με την πάροδο 20 αγωνιστικών ο Μίκαελ Ποτέ σκόραρε 15 γκολ, έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έβαλε πλώρη για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με διαφορά από τους υπολοίπους. Να σημειώσουμε ότι δεύτερος στη λίστα είναι ο Ονίλο που πέτυχε 11 γκολ.

Οι αριθμοί του Μίκαελ Ποτέ στα 9 ντέρμπι που έδωσε μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο επιθετικός από το Μπενίν μπορεί να πετύχει περισσότερα γκολ και να σπάσει τα κοντέρ. Στα ντέρμπι με ομάδες της πρώτης εξάδας μέχρι τώρα πέτυχε τα 7 από τα 15 γκολ, δείχνοντας σταθερότητα και στα παιχνίδια-φωτιά. Εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς τότε ο Ποτέ μπορεί να ξεπεράσει τους πρώτους σκόρερ των τελευταίων χρόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα