Αβέρωφ: Δεν θα στηρίξουμε πολιτικές που οδηγούν στη δραχμή

Τη θέση ότι ο ΔΗΣΥ δεν θα στηρίξει την όποια πολιτική η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και στη δραχμή, εξέφρασε μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κληθείς να σχολιάσει το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα μιλήσουν με

πραγματικά γεγονότα και ότι δεν θα παίξουν ρόλο οι εκατοντάδες ανακοινώσεις και δηλώσεις του πολιτικού κόσμου της Κύπρου στις όποιες αποφάσεις.

«Εμείς στον ΔΗΣΥ δεν είμαστε απλά ελληνόφωνες είμαστε βαθιά ελληνόφρωνες. Ήταν και παραμένει η Ελλάδα το ανιδιοτελές στήριγμα στον εθνικό μας αγώνα. Θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια της Ελλάδας να μείνει στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Ανησυχώ όμως για μια Ελλάδα στην δραχμή. Δεν μπορώ να στηρίξω μια πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην δραχμή. Γιατί ανησυχώ για τις επιπτώσεις στον ελληνικό λαό από μια τέτοια εξέλιξη, τις συνέπειες στην οικονομία αλλά και τους εθνικούς κινδύνους με μια Ελλάδα απομονωμένη από τους ευρωπαϊκούς εταίρους και τη διεθνή κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα πετύχει και είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει κέρδος για όλες τις χώρες του νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Αναφερόμενος στη λαϊκή ετυμηγορία του ελληνικού λαού, είπε ότι με την ίδια λογική οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να σεβαστούν την ετυμηγορία των δικών τους λαών και να στηρίξουν τα συμφέροντα των δικών τους φορολογουμένων.

Ερωτηθείς για το εγχείρημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι κανείς δεν διαφωνεί ότι πρέπει να δοθούν χρήματα στους φτωχούς, δουλειές στους ανέργους, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και να έρθει ανάπτυξη. Ωστόσο είπε όλα αυτά δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο, κάτι που αποτελεί και το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα ήμουν ανακόλουθος να στηρίξω την επιστροφή στη δραχμή, όταν είμαι εναντίον της επιστροφής στη λίρα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα