Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Απ.Ανδρέα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Α' φάσης στον Απόστολο Ανδρέα και το μοναστήρι θα παραδοθεί στους πιστούς στις 7 του Νοέμβρη.

Ολα είναι έτοιμα και το κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο, αναστηλωμένο θα παραδοθεί στην τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου

Στις 7 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης αποφασίστηκε η κάλυψη της τελετής από μέσα μαζικής ενημερωσης αλλά χωρίς την παρουσία επισήμων.

Η αναστήλωση της Μονής πραγματοποιείται σε συνεργασία με τo UNDP Participation for Future,

αι με χρηματοδότηση της εκκκλησίας της Κύπρου και του ΕΦΚΑΒ.

Η πρώτη φάση της αναστήλωσης του Αποστόλου Ανδρέα άρχισε το φθινόπωρο του 2014.Εμφανής, από τα έργα αναστήλωσης, είναι η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής της εισόδου του μοναστηριού. Το δάπεδο έχει ψηλώσει εξωτερικά και εσωτερικά στον χώρο της εκκλησίας και ολοκληρώθηκαν όλες άλλες οι εργασίες όπως ακριβώς είχαν συμφωνηθεί.

Οι εργασίες κατακυρώθηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη σε μια κοινοπραξία η οποία αποτελείται από Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή εταιρεία.

Το παρεκκλήσιο του 15ου αιώνα θα επιδιορθωθεί στην δεύτερη φάση της αναστήλωσης του Μοναστηριού. Μετά την ετοιμασία των τεχνικών εγγράφων πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθεί και η προκήρυξη διαγωνισμού για προσφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα