Εθνικό Συμβούλιο την Κυριακή - Επι τάπητος η συνοδεία ΠτΔ

Συνέρχεται την Κυριακή το εθνικό συμβούλιο για να ξεκαθαρίσει αν τα κόμματα θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο στην Ελβετία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να μεταβεί σε μια,εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και θα πρέπει να πάει όσο το δυνατόν πιο καλά προετοιμασμένος και υποστηριζόμενος από όλους στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που στόχο έχει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κατάληξης ενός τεράστιας σημασίας κεφαλαίου , όπως είναι το εδαφικό, αλλά και τα υπόλοιπα κεφαλαία τόνισε ο Αντρος Κυπριανού εξερχόμενος του προεδρικού μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Σίγουρα

υπάρχουν ζητήματα τα οποία θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά σε ό,τι αφορά τη λύση, είναι τα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποστρατιωτικοποίησης δηλαδή" ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

Για τη συζήτηση στο εξωτερικό και αν η πλευρά μας θα είναι πιο ευάλωτη σε πιέσεις, όπως αναφέρουν κάποια κόμματα, ο κ.Κυπριανού είπε ότι «το ότι κάποιοι ενδεχομένως να επιχειρήσουν να ασκήσουν πιέσεις πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο.

"Το θέμα εμείς πόσο δεκτικοί θα είμαστε σε τέτοιες πιέσεις και θεωρώ ότι με τη συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,, ο Πρόεδρος θα αντισταθεί σε τέτοιες πιέσεις", συμπλήρωσε.

Την Κυριακή θα συνέλθει το εθνικό συμβούλιο για ανταλλαγή απόψεων με στόχο να παρθεί τελική απόφαση για μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας μαζί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Όπως το ΣΙΓΜΑ πληροφορείται δύο πολιτικοί Αρχηγοί έχουν μεταφέρει στον πρόεδρο την άποψη ότι καλύτερα να μεταβεί μόνος στα πλαίσια τακτικής έτσι ώστε να έχει την ευχέρεια να ελιχθεί εάν παραστεί ανάγκη και να επιστρέψει στην Κύπρο αποφεύγοντας τις ασφυκτικές πιέσεις πιέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα